Κύπρος

Περί Ερντογάν ψεύδη & ψευδαισθήσεις ΠτΔ

 

Με τον Λάζαρο Μαύρο

 

images5HTF6HD2Ε Α Ν ΔΕΝ είναι συνειδητά δημαγωγικά ψεύδη όσα είπε το Σάββατο 9τρ. προς τους μυριάκις εξαπατηθέντες Αμμοχωστιανούς ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ποιες άραγε δικές του αθεράπευτες ψευδαισθήσεις και αυταπάτες τον αναγκάζουν να εκτίθεται δημοσίως εξαγγέλλοντας, παραμονή του νέου εκλογικού θριάμβου του Νέο-Σουλτάνου Ερντογάν, «την ελπίδα πως μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα βιώσουμε μια νέα πολιτική, η οποία με τη συμβολή της Τουρκίας θα οδηγεί στην ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, στην απαλλαγή της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα, θα επανενώνει το νησί και θα δίνει την ευκαιρία σε όλους τους νόμιμους κατοίκους να απολαύσουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες»;

Δ Ι Ο Τ Ι ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα δεδομένα, τα γεγραμμένα, τα διακηρυγμένα και, προπάντων, τα πεπραγμένα τής ήδη 12χρονης κατοχικής κυπριακής πολιτικής τών εν εξουσία ισλαμιστών του κ. Ερντογάν, μαρτυρούν και βεβαιώνουν και αποδεικνύουν το τεράστιο βάθος των ψευδαισθήσεων και το απροσμέτρητο ύψος της αυταπάτης, όσων εν Κύπρω κι εν Ελλάδι εναπέθεσαν στον Ερντογάν τις ελπίδες τους για λύση.

Στη διαχρονικά αταλάντευτη, μεθοδικά επίμονη και σταθερά αναλλοίωτη, επεκτατική – κατακτητική κατά της Κύπρου στρατηγική τών προκατόχων τους (όλων ανεξαιρέτως των εκλελεγμένων ή πραξικοπηματικών, κεμαλικών δεξιών ή αριστερών ή κεμαλο-ισλαμικών κυβερνήσεων της Τουρκίας από το 1955 κι εντεύθεν αδιαλείπτως), οι αμιγώς ισλαμιστές του Ερντογάν, από το 2002 προσδίδουν, επιπλέον, ΚΑΙ Νέο-Οθωμανικό Στρατηγικό Βάθος.

Υπερακοντίζοντας τους λόγους ασφάλειας, με λόγους ξεκάθαρα κι ομολογημένα θαλάσσιας επιθετικής στρατηγικής. Πρόκειται περί του εμπλουτισμού της αδιάλλακτης Στρατηγικής Νιχάτ Ερίμ («Επανάκτησης Κύπρου»), με τη Νέο-Οθωμανική Στρατηγική Νταβούτογλου, όπως αυτή υλοποιείται υπομονετικά 12 ήδη χρόνια από τον Ερντογάν. Όστις, καυχιέται κιόλας για όσα ήδη κέρδισε η κυπριακή πολιτική της Τουρκίας «χωρίς να φύγει έστω κι ένας μεχμετζίκ και δίχως να επιστρέψει έστω και σπιθαμή εδάφους» στο νησί.

Α Λ Λ Α ΠΩΣ γίνεται να εκληφθούν οι «ελπίδες» του Κυπρίου ΠτΔ ως απλή συνέχεια των αθεράπευτων ψευδαισθήσεων του κ. Αναστασιάδη και όχι συνειδητά δημαγωγικά ψεύδη, όταν:
(α) ΣΑΡΑΝΤΑ πέντε μέρες νωρίτερα, 23.6.14, έλαβε κι ο ίδιος το Έγγραφο «με ύφος χιλίων πασάδων», 105 σελίδων, της Τουρκίας προς την ΕΕ και:

(β) ΜΟΛΙΣ έξι μέρες νωρίτερα, ο ίδιος, 3τρ. σε συνέντευξή του στο «Βήμα» των Αθηνών, ομολογούσε τους στόχους της Τουρκίας (του Ερντογάν) να «δημιουργήσει [στην Κυπρο] ένα κράτος δύο ταχυτήτων, [ώστε να] μπορεί να εγκλωβίσει την Ευρώπη, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ, στις διαθέσεις της Άγκυρας. Φανταστείτε, για τις ομόφωνες αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η ΕΕ να δέχεται εκβιασμούς από την Τουρκία» («Β» 3.8.14 σελ 13)…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Να επαναλάβουμε την ερώτηση – εισήγηση – πρόσκληση: Δύναται ένα απ’ τα Πανεπιστήμια να οργανώσει, αμέσως μετά τις διακοπές, ένα ανοικτό συνέδριο με πρώτους ομιλητές τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και μ’ ένα και μόνο θέμα, «ποια ήταν, ποια είναι και ποια πιθανόν θα είναι η πολιτική της Τουρκίας του Ερντογάν στο Κυπριακό»;

sigmalive.com/simerini
Λάζ.Α.Μαύρος

Back to top button