Διεθνή

ΣΟΚ: Το 10% των τζιχαντιστών της ISIS είναι Τούρκοι

 

 

Screen_Shot_2014-06-16_at_1.10.48_PMΟ Ερντογάν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα γιατί η ISIS βοηθά τα γεωστρατηγικά παιχνίδια της Τουρκίας αφού πολεμά τους Κούρδους του Ιράκ αλλά ο προβληματισμός είναι έντονος και στην Τουρκία στους κύκλους που πιστεύουν στο κοσμικό κράτος.Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της Hurriyet αρκετά περισσότεροι από 1.000 Τούρκοι έχουν ενταχθεί και πολεμούν στις τάξεις της φανατικής ισλαμικής οργάνωσης ISIS που σκορπά τον θάνατο τόσο στο Ιράκ όσο και στην Συρία.

Όπως σημειώνει η Hurriyet με δεδομένο ότι η ISIS αριθμεί συνολικά 12.000 τζιχαντιστές οι Τούρκοι αποτελούν σχεδόν το 10% της οργάνωσης που σκορπά τον θάνατο.
Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι δεν ελέγχει τα σύνορα με την Συρία με αποτέλεσμα όλοι όσοι έρχονται από το εξωτερικό για να στηρίξουν τον ιερό πόλεμο της ISIS στην Συρία μπαίνουν από την Τουρκία.

Οι αρχές της Άγκυρας δικαιολογούνται σύμφωνα με την Hurriyet ότι τα σύνορα είναι μεγάλα κι δεν μπορούν να περιφρουρηθούν όσο πρέπει.
Αλλά όπως σημειώνει η Hurriyet όταν οι πολίτες πηγαίνουν και συσπειρώνονται γύρω από της ISIS οι δικαιολογίες αυτές καταρρίπτονται.

tribune

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: