Κύπρος

Το θράσος των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο-γιορτάζουν τις σφαγές που έκαναν

τηλλυριαΜε 116 λεωφορεία, 2100 Τουρκοκύπριοι πέρασαν σήμερα το πρωί από το οδόφραγμα του Λιμνίτη για να μεταβούν στον τουρκοκυπριακό θύλακα των Κοκκίνων όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τις μάχες της Τηλλυρίας το 1964.

Τα λεωφορεία με τους Τουρκοκύπριους συνοδεύονταν από περιπολικά της Κυπριακής Αστυνομίας και οχήματα του ΟΗΕ, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στο θύλακα των Κοκκίνων έχουν καταπλεύσει τουρκικά πλοία ενώ και αρκετοί τουρκοκύπριοι πήγαν δια θαλάσσης. Ο Ντερβίς Έρογλου δεν παρέστη στις εκδηλώσεις λόγω απουσίας του στο εξωτερικό ενώ “αξιωματούχοι” του ψευδοκράτους πήγαν στον θύλακα με ελικόπτερο.

Κληθείς να σχολιάσει τη μετάβαση των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα μέσω των ελεύθερων περιοχών ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης (Τα Κόκκινα εφάπτονται με τον Κάτω Πύργο) είπε πως σήμερα είναι μέρα μνήμης για την Τηλλυρία, μνήμη για όλον τον κόσμο γιατί στην Τηλλυρία δεν θα ξεχάσουν ποτέ την βάρβαρη τουρκική εισβολή το 1964 που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και χτύπησε την περιοχή με απαγορευμένα όπλα από τη διεθνή κοινότητα με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω της τεράστιες καταστροφές και πάρα πολλούς σκοτωμένους και τραυματισμένους.

Ο μήνας Αύγουστος, σημείωσε, “σημαδεύτηκε ακόμη μια φορά με τη δεύτερη τουρκική εισβολή που άφησε τα ίδια αποτελέσματα- καταστροφές και πάρα πολλά θύματα”.

«Η κοινότητα Κάτω Πύργου, σήμερα, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, και ολόκληρη η Τηλλυρία πενθεί όλα τα αυτά τα παιδιά που έδωσαν την ζωή τους εδώ και δυστυχώς δεν είναι μόνο από την Τηλλυρία αλλά απ’ όλη την Κύπρο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, τους 12 πατριώτες από το Πολέμι που ομαδικά έπεσαν θύματα των βομβών Ναπάλ», είπε.

 

http://olympia.gr

Back to top button