Διεθνή

”Ύδρα” το νέο ”Βέλος”… ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. Παραιτήθηκαν 17 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού από τη φρεγάτα «Ύδρα», που πάει σ’ Ερυθρά Θάλασσα κατά Υεμένης! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.. Και τώρα η ώρα για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ.. Άλλο Ύδρα .. άλλο η Λερναία ΥΔΡΑ του ΝΑΤΟ..

‘Ύδρα” το νέο ”Βέλος”… ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. Παραιτήθηκαν 17 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού από τη φρεγάτα «Ύδρα», που πάει σ’ Ερυθρά Θάλασσα κατά Υεμένης!Και τώρα η ώρα για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ.. Άλλο Ύδρα .. άλλο η Λερναία ΥΔΡΑ του ΝΑΤΟ..  Πιστό στην δημοκρατική του παράδοση το πολεμικό ναυτικό τιμά την ιστορία του

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ..

Και τώρα η ώρα για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ..

10 χρόνια η 7πλή συμμαχία των ΗΠΑ με συμμετοχή Σ Αραβίας, Αιγύπτου πολέμησε ανεπιτυχώς τον ηρωικό λαό της Υεμένης και η Αντίσταση τους έκαμψε. Παρά το θανατηφόρο εμπάργκο παρά τη χολέρα παρά τα μυριάδες παιδιά που θυσιάσθηκαν.. Αυτό το έθνος αποφάσισαν να χτυπήσουν οι ΗΠΑ.. ΟΧΙ από το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ . στα όρια του κινήματος και της Στάσης.. Ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου και στον ελληνικό λαό στη διεθνή Κοινότητα.. ως εδώ..

Σύμφωνα με τον (imerodromos) παραιτήθηκαν 17 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού από τη φρεγάτα «Ύδρα», που θα πάει στην Ερυθρά Θάλασσα. Υπόθεση που θυμίζει το πολεμικό πλοίο «Βέλος» και τη θρυλική του Αντίσταση επί Χούντας όταν στις 25 Μαΐου 1973, που με κυβερνήτη τον Νίκο Παππά, αποχώρησε από την άσκηση του ΝΑΤΟ, που διεξαγόταν στα ανοικτά της Σαρδηνίας και κατέπλευσε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, όπου κυβερνήτης και πλήρωμα ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο την αυλαία του Κινήματος του Ναυτικού. Η ενέργειά του αυτή έλαβε μεγάλη δημοσιότητα διεθνώς και κατέδειξε ότι η αντίθεση στη Δικτατορία ήταν μεγάλη και μέσα στο στράτευμα.

Μαζικές παραιτήσεις των στελεχών του ΠΝ από τη φρεγάτα που θα πάει στην Ερυθρά Θάλασσα για να συνδράμει τις ΗΠΑ κατά των Χούθι της Υεμένης!
Έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) κάνει λόγο για 17 παραιτήσεις μελών του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ, η οποία θα συμμετάσχει στην αποστολή εναντίον των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Militaire, το έγγραφο της ΠΟΕΣ αναφέρει ότι «γίναμε αποδέκτες της πληροφορίας ότι στη Φρεγάτα ΥΔΡΑ φέρεται να είχε υποβληθεί διψήφιος αριθμός παραιτήσεων από προσωπικό διαφόρων βαθμών και προελεύσεων. Κατά την προσπάθειά μας να διασταυρώσουμε την, κυριολεκτικά, απίστευτη πληροφορία, διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών του ΠΝ φέρεται να ανέρχεται σε δεκαεπτά (17). Σύμφωνα με όσα μας μεταφέρονται ως προς, προς τους λόγους των παραιτήσεων, πολύ μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι είναι ακριβώς όσοι αποκαλύπτουμε εδώ και μήνες και η Ηγεσία επιχειρεί διαρκώς να ωραιοποιεί ή να διαψεύδει. Όμως η πραγματικότητα δεν διαψεύδεται».

Το έγγραφο αναφέρει πως «είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για την ύπαρξη σήματος, σύμφωνα με το οποίο ζητείται να αποσπαστούν στην ανωτέρω Φρεγάτα για κάλυψη αναγκών περί τα εβδομήντα (70) άτομα (σχεδόν το μισό πλήρωμα) διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων στο πλαίσιο της “ειδικής αποστολής εκτός περιοχής ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ”, αριθμός που αναμένεται να καλυφθεί από έτερα πλοία της ίδιας Διοικήσεως».

«Παλαιότερα υπήρχε προσωπικό που ζητούσε να συμμετέχει σε αποστολές εξωτερικού για οικονομικούς λόγους. Πλέον φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε το οικονομικό δέλεαρ. Η απάντηση είναι ότι το προσωπικό αντιλαμβάνεται τα πάντα και μάλιστα πολύ καλύτερα από την Ηγεσία: ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ. Αυτή είναι η περιβόητη νέα πραγματικότητα και αυτό αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας από το γεγονός ότι μέσα σε μόλις μία μέρα, σε ένα μόλις πολεμικό πλοίο, φέρεται να έχει υποβληθεί το 10% των συνολικών παραιτήσεων συνολικά του ΠΝ για το 2023. Ακόμα σοβαρότερα, ισχυρή ένδειξη επιβεβαίωσης της πρόβλεψής μας ότι αναμένουμε επιδείνωση της όλης κατάστασης, ήρθε μέσα σε μόλις λίγες μέρες» συμπληρώνει, μεταξύ άλλων.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με τη σειρά του κάνει λόγο για «μια πρωτοφανή κίνηση στα τελευταία χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό. Παραιτούνται γιατί κατανοούν ότι η κυβέρνηση στέκει στο πλευρό του Ισραήλ και τους στέλνει σε μια αποστολή Αυτοκτονίας που μπορεί να τους στερήσει την ζωή. Καθώς οι αντάρτες Χούθι, που επιτίθενται σε πλοία τα οποία ενισχύουν το Ισραήλ στον πόλεμο Γενοκτονίας τον οποίο διεξάγουν εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, χρησιμοποιούν οπλισμένα drone που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού».

dimpenews.com

Back to top button