breaking newsΔιεθνή

Μαρτυρίες ανατρέπουν τα πάντα για το τι συμβαίνει με Ισραήλ και Χαμάς

 

Η επικεφαλής του Jewish Pro-Life Foundation, Cecily Routman, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, ισχυρίστηκε ότι ο Νετανιάχου διέταξε την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων (IDF) για να επιτρέψει στη Χαμάς να εξαπολύσει την επίθεσή της, προκειμένου να δικαιολογήσει τα ισραηλινά αντίποινα κατά της Γάζας (ή για να γίνει κάτι άλλο που θα φανεί στην πορεία)!

«Το Ισραήλ θεωρείται ως η πιο εξελιγμένη (στρατιωτική) νοημοσύνη στον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να μην ήξερε ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί», είπε η Ράουτμαν στην συντηρητική ακτιβίστρια Λόρεν Βίτζκε σε μια συνέντευξη που κυκλοφόρησε το Σάββατο.

Η Ράουτμαν ισχυρίστηκε ότι ο Ραβίνος Chananya Weissman, ο οποίος συνδέεται με κορυφαία στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης, «έστειλε μια διαμαρτυρία ότι, πράγματι, δόθηκε στο IDF εντολή αποχώρησης -τόσο στον στρατό όσο και στην αεροπορία- για επτά ώρες όσο διήρκησαν οι επιθέσεις της Χαμάς».

«Και αυτό επέτρεψε στους τρομοκράτες να μπουν και να αρχίσουν να σφάζουν και να βασανίζουν τους πολίτες», τόνισε.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση μοιάζει με μια οικογένεια που κρατά ένα λυσσασμένο σκυλί στο σπίτι της και στην συνέχεια κατηγορεί το σκυλί όταν το μωρό τους δαγκωθεί. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ», συμπλήρωσε η Raoytman!

Οι ισχυρισμοί της έρχονται να ενισχύσουν αναφορές από τις 7 Οκτωβρίου, τις πρώτες ώρες της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, ότι ο ισραηλινός στρατός απουσίαζε σε μεγάλο βαθμό καθώς η Χαμάς εισέβαλε στα σύνορα.

Όπως είχατε διαβάσει στο ΕΛ, η εναλλακτική Ισραηλινή δημοσιογράφος, Efrat Fenigson, αναρωτιέται με την σειρά της τι συνέβη και το Ισραήλ πιάστηκε στον… ύπνο!

Η Fenigson ισχυρίζεται πως υπηρέτησε στην υπηρεσία πληροφοριών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF): «Είναι αδύνατο το Ισραήλ να μην ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί».

Ακόμα περισσότερο νερό στον μύλο όσων υποστηρίζουν την παραπάνω θεωρία έρχεται να ρίξει, η Yasmin Porat, επιζών της αιματοχυσίας στο Kibbutz Be’eri, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, η οποία ισχυρίζεται πως πολλοί Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Συνέβη όταν οι ισραηλινές δυνάμεις συμμετείχαν σε σφοδρές μάχες με Παλαιστίνιους μαχητές στο Κιμπούτζ Μπεέρι και πυροβόλησαν αδιάκριτα τόσο εναντίον των μαχητών όσο και εναντίον των Ισραηλινών αιχμαλώτων τους, διατείνεται.

«Εξολόθρευσαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων», είπε σε ισραηλινό ραδιόφωνο. «Υπήρχαν πολύ, πολύ σφοδρά διασταυρούμενα πυρά» ακόμη και βομβαρδισμοί τανκ.

Η γυναίκα, η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών Γιασμίν Ποράτ, είπε ότι πριν από αυτό, αυτή και άλλοι πολίτες κρατούνταν από τους Παλαιστίνιους για αρκετές ώρες και τους φέρονταν «ανθρώπινα».

Μια ηχογράφηση της συνέντευξής της, από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Haboker Hazeh (“This Morning”) με παρουσιαστή τον Aryeh Golan στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Kan, κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνέντευξη έχει μεταφραστεί από την Electronic Intifada, η οποία αναφέρει πως δεν περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Haboker Hazeh για τις 15 Οκτωβρίου, ίσως επειδή έχει λογοκριθεί!

 

.el.gr

photo freepik
Back to top button