Διεθνή

Επίθεση των Ουκρανών με drones κατά κτιρίων στη Μόσχα πλησίον υπουργείου Άμυνας. Μόνο υλικές ζημιές! ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με drones κατά κτιρίων στη Μόσχα σήμερα τα χαράματα. Η κυκλοφορία κατά μήκος της λεωφόρου Likhachev προς το Technopark στη Μόσχα αποκλείστηκε, οχήματα έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο πολυώροφο κτίριο, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.
Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, ένα από τα drone έπεσε σε μεγάλο οδικό άξονα της ρωσικής πρωτεύουσας, στη Komsomolsky Prospekt, κοντά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σε αυτό το δρόμο βρέθηκαν «θραύσματα» drone, λέει το TASS.Ένα άλλο drone έπληξε το επιχειρηματικό κέντρο στην οδό Likhacheva, κοντά σε μια από τις κύριες λεωφόρους δακτυλίου της Μόσχας. Κατέστρεψε μερικώς τη ρωσική έδρα της γαλλικής εταιρείας Leroy-Merlin (113 καταστήματα, 45.000 εργαζόμενοι). Τα συντρίμμια του drone βρέθηκαν στο Komsomolsky Prospekt, 17 στη Μόσχα. Υπάρχουν σπασμένα τζάμια σε μια έκταση 50 τετραγωνικών μέτρων στον 17ο και 18ο όροφο.

Ασθενοφόρα, αστυνομία και πυροσβεστικά οχήματα είναι ορατά κοντά στο κτίριο Leroy Merlin στη λεωφόρο Likhachev 15.Αυτοκίνητα της FSB έσπευσε εκεί.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι περίπου στις 4 τα ξημερώματα καταγράφηκαν επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε δύο κτίρια που δεν κατοικούνται. Δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή θύματα.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε την επίθεση με ουκρανικά drones στη Μόσχα χαρακτηρίζοντάς την « ενέργεια της διεθνούς τρομοκρατίας ».

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «η απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σταμάτησε», εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου εξουδετέρωσε δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπάθησαν να επιτεθούν σε στόχους..«Δύο ουκρανικά drones εξουδετερώθηκαν και συνετρίβησαν. Δεν υπάρχουν θύματα» δήλωσε.

Ο Ζελένσκι είχε υποσχεθεί αντίποινα για επίθεση στην Οδησσό φαίνεται να σχετίζεται.

dimpenews.com

Back to top button