breaking newsΔιεθνή

Σμήνος κουνουπιών εισέβαλε σε αεροπλάνο στο Μεξικό – Η απογείωση καθυστέρησε 2 ώρες(vid)

Εσωτερική πτήση στο Μεξικό καθυστέρησε για ώρες να απογειωθεί μετά την εισβολή ενός βιβλικού σμήνους κουνουπιών που αναστάτωσε την καμπίνα επιβατών.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Οκτωβρίου σε πτήση της Volaris που επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Γουαδαλαχάρα στην Πόλη του Μεξικού, αναφέρει η New York Post.

Οι επιβάτες αρχικά δεν αντιλήφθηκαν ότι το αεροπλάνο είχε καταληφθεί από ιπτάμενους αεροπειρατές.

Η επιβάτης Ελίζαμπεθ Εσμεράλντα Μινιάρες Κορόνα αποτύπωσε την ασυνήθιστη εμπειρία σε βίντεο, το οποίο δείχνει τους αεροσυνοδούς να κουνούν τα χέρια στον αέρα και να ψεκάζουν την καμπίνα με εντομοαπωθητικό.

Ενώ η πτήση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 4.30 μ.μ., τα κουνούπια ανάγκασαν το αεροπλάνο να αναβάλει την αναχώρηση για τις 7 το απόγευμα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς τα κουνούπια διείσδυσαν στο αεροσκάφος, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που επιβιβάζονται σε πτήση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Γουαδαλαχάρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν μια παρόμοια προσβολή κουνουπιών σε ύψος χιλιομέτρων που σημειώθηκε σε πτήση Volaris το 2019.

Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα, η περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο παρουσιάζει ιδανικό περιβάλλον για «πολλαπλασιασμό κουνουπιών, καθώς έχει άφθονη βλάστηση και βρίσκεται κοντά σε νερά. Έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σε αεροπλάνο που πετούσε από την Ταϊλάνδη προς την Μπανγκόκ ένας λευκός αρουραίος και μια βίδρα που εισήχθησαν λαθραία από επιβάτες απελευθερώθηκαν και άρχιζαν να τρέχουν στην καμπίνα.

PrimeNews.

Back to top button