breaking newsΔιεθνή

Εμφύλιος στην Κροατία για το ουκρανικό! Ο Πρόεδρος Μιλάνοβιτς αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό ”δειλό” και ”Ουκρανό πράκτορα”!

Ο πρόεδρος της Κροατίας αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας «Ουκρανό πράκτορα» και υπενθύμισε ως και τους νεοναζί στο Κίεβο. Θεσμική κρίση στην Κροατία ο Πρόεδρος Milanovic,που είναι και αρχηγός του στρατού, αρνείται οποιαδήποτε στρατιωτική δέσμευση της Κροατίας με το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας. Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς ανακοίνωσε πριν κάποιες μέρες ότι η Κροατία θα ανακαλέσει όλα τα στρατεύματα από τις αναπτύξεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή σε περίπτωση πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.Στη συνέχεια βγήκε ο Πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς και ζήτησε συγγνώμη από το Κίεβο για τα σχόλια του αρχηγού του κράτους για τις αναπτύξεις του ΝΑΤΟ.Δύο μέρες μετά από αυτές τις ατυχείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο Κροάτης Πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό του Αντρέι Πλένκοβιτς ότι συμπεριφέρθηκε σαν “Ουκρανός πράκτορας” την Παρασκευή.

Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό δειλό και πράκτορα της Ουκρανίας.

Ο Milanovic είπε ότι δεν είχε πιει ποτέ καφέ με τον Ρώσο πρεσβευτή, αλλά ότι πρέπει να μιλήσει με μια πυρηνική δύναμη, και όχι να συγκρουστεί μαζί της και να την αντιμετωπίσει.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα την Τρίτη, ο Μιλάνοβιτς είπε ότι το Ζάγκρεμπ θα αποσύρει τα στρατεύματά του από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, εάν η κατάσταση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας εξελιχθεί σε πλήρη σύγκρουση.
Την Τετάρτη, ο Πλένκοβιτς απέρριψε τη δήλωση του προέδρου ως «ανοησία», υποστηρίζοντας ότι το κροατικό σώμα που σταθμεύει στην Πολωνία είχε ήδη επιστρέψει και είχε ζητήσει συγγνώμη από τον ουκρανικό λαό.

Ο Milanovic, ανταπέδωσε σε μια συνέντευξη στο RTL TV του Ζάγκρεμπ, υποδηλώνοντας ότι η θεώρηση του Πλένκοβιτς φαίνεται να είναι άστοχη.

”Αφήστε τον να ζητήσει συγγνώμη. Λειτουργεί σαν ουκρανός πράκτορας και εγώ σαν πρόεδρος της Κροατίας. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά” είπε.

Ερωτηθείς αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, ο Μιλάνοβιτς είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας συνηθισμένος δειλός που πηγαίνει όπου δεν ανήκει… Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το συμφέρον της Κροατίας», πρόσθεσε.

Στη δήλωσή του την Τρίτη, ο πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αναταράσσουν τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή εν μέσω ρωσικής στρατιωτικής συσσώρευσης κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία ή τη Ρωσία. Έχει να κάνει με τη δυναμική της αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής».
Ο Μιλάνοβιτς ισχυρίστηκε ότι προσπαθεί να απομακρύνει την Κροατία από μια δυνητικά καταστροφική πυρκαγιά που αφορά τη Ρωσία. Ο Κροάτης ηγέτης είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να αρχίσει να λύνει «το πρόβλημα» που έχει με τους «αποσχιστές» στα ανατολικά της χώρας μέσω διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι η Μόσχα δεν έχει αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες δημοκρατίες.

Πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν πρέπει «να αντιμετωπίζει συνεχώς τη θερμοπυρηνική και υπερηχητική δύναμη, τη Ρωσία. Δεν είναι Σερβία. Όποιος τους ενθαρρύνει να το κάνουν είναι επικίνδυνος τσαρλατάνος ​​και υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη».

Είπε στο RTL TV ότι δεν είναι «ούτε εχθρός της Ουκρανίας ούτε φίλος Ρωσίας», αλλά είναι μάλλον επικεντρωμένος στην ευημερία της χώρας του.

‘Αρχισε ο εθνικός διχασμός ήδη σε κάποιες χώρες με βάση τα τεκταινόμενα και επερχόμενα..

dimpenews.com

Back to top button