Διεθνή

Ο Μεγάλος Ραβίνος της Μόσχας παραιτήθηκε! Αν και επικεφαλής του Συμβουλίου των Ραβίνων της Ευρώπης καρατομήθηκε από Αρχιραβίνος της Μόσχας!! Τρίτη Ρώμη κατά Τρίτης Σιών σ΄εξέλιξη….!!

Ο Μεγάλος Ραβίνος της Μόσχας παραιτήθηκε! Αν και επικεφαλής του Συμβουλίου των Ραβίνων της Ευρώπης καρατομήθηκε από Αρχιραβίνος της Μόσχας!! Τρίτη Ρώμη κατά Τρίτης Σιών σ΄εξέλιξη….!! Άρχισαν να πέφτουν μεγάλα κεφάλια στη Μόσχα!!!!

Ο αρχιραβίνος της Μόσχας παραιτήθηκε αναφέρει σήμερα το πρακτορείο INTERFAX. Ο Pinchas Goldshmidt εγκατέλειψε τη θέση του Αρχιραβίνου της Μόσχας, την οποία κατείχε για σχεδόν 30 χρόνια. Αυτή εξέλιξη επέρχεται εν μέσω της διαρκώς αυξανόμενη όξυνσης των ρωσο-ισραηλινών σχέσεων με φόντο το ουκρανικό.

«Σας ενημερώνουμε ότι η σύμβαση του Ραβίνου Πίνχας Γκόλντσμιτ έχει ολοκληρωθεί και δεν κατέχει πλέον τη θέση του Αρχιραβίνου της Μόσχας», ανέφερε την Τετάρτη η υπηρεσία Τύπου της Εβραϊκής Θρησκευτικής Κοινότητας της Μόσχας.

Με τη σειρά του, ο Ραβίνος Goldschmidt απευθύνθηκε στην εβραϊκή κοινότητα με λόγια ευγνωμοσύνης. “Φίλοι μου, το έργο μου στη Ρωσία ως Αρχιραββίνος της Μόσχας έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να υπηρετήσω στη Χορωδιακή Συναγωγή της Μόσχας και να εργαστώ προς όφελος της εβραϊκής κοινότητας της Ρωσίας όλα αυτά τα χρόνια Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο, μείνετε σε επαφή και θα βοηθήσω και θα στηρίξω τον καθένα από εσάς», είπε ο ραβίνος στην ομιλία του.

Η γραμματέας Τύπου του Goldshmidt, Olga Yessaulova, είπε στο Interfax ότι η απόφαση δεν ήταν μονομερής – λήφθηκε από κοινού από την εβραϊκή κοινότητα και τον ραβίνο.

Απαντώντας στο ερώτημα σε τι θα αφιερώνει τώρα τον χρόνο και την ενέργειά του ο Goldshmidt, υπενθύμισε ότι συνεχίζει να είναι επικεφαλής του Συμβουλίου των Ραβίνων της Ευρώπης και γενικά είναι «ένα πρόσωπο με μεγάλη ζήτηση».

Η Esaulova είπε επίσης ότι τις περισσότερες φορές ο ραβίνος ζει πλέον στο Ισραήλ, όπου έχει γονείς, αλλά και ταξιδεύει πολύ.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί η αποχώρηση του Goldschmidt από τη Ρωσία. Ο ίδιος το εξήγησε με τη νοσηλεία του πατέρα του που ζει στο Ισραήλ, ο οποίος χρειάζεται φροντίδα. Ωστόσο στη Ρωσία ερμηνεύθηκε και δέχθηκε κριτική γι αυτό πως δεν στηρίζει τη Ρωσία στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία αλλά τον Μπαντερισμό!!

O Aρχιραβίνος στην πραγματικότητα είτε παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που παίρνει η ρώσικη κυβέρνηση κατά Ισραήλ για την υποστήριξη που παρέχει στον Εβραίο ηθοποιό Ζελένσκι και στο καθεστώς του που έφερε έναν Λαβρόφ να δηλώσει πως και ο Χίτλερ Εβραίος είναι είτε κρίθηκε ανεπαρκής από τους ομοϊδεάτες του και τον αποσύρουν από το νευραλγικό πόστο. Η εξέλιξη αυτή επέρχεται την επομένη της διαταγής που δόθηκε από τις ρώσικες αρχές  στο Εβραϊκό Πρακτορείο (Jewish Agency) να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες εντός της χώρας για α’ φορά εδώ και 30 χρόνια. Το Εβραϊκό Πρακτορείο ένας ανεπίσημος βραχίονας της ισραηλινής κυβέρνησης, είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη και την ενθάρρυνση της μετανάστευσης στο Ισραήλ, ή αλλιώς aliyah. Όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις μέσω του Εβραϊκού Πρακτορείου. Ο οργανισμός πραγματοποιεί επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες.

dimpenews.com

Back to top button