Διεθνή

Η Ρωσία ανοίγει προξενείο στο ψευδοκράτος στην Κύπρο!

Η απόφαση να ξεκινήσει η παροχή προξενικών υπηρεσιών στο ψευδοκράτος της Β Κύπρου υπαγορεύτηκε αποκλειστικά από την ανησυχία για τους Ρώσους συμπατριώτες που ζουν εκεί. Αυτό δήλωσε σε ανταποκριτή του TASS ο Ρώσος πρέσβης στην Κυπριακή Δημοκρατία Μουράτ Ζιαζίκοφ.

“Αυτή η απόφαση, η οποία έχει καθυστερήσει πολύ, δεν έχει καμία πολιτική χροιά. Υπαγορεύεται αποκλειστικά από ανθρωπιστικούς λόγους, ανησυχία για τους Ρώσους συμπατριώτες μας που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου“, είπε ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής.

Ο Zyazikov σημείωσε ότι πριν από αυτό, οι συμπατριώτες που βρίσκονταν στα βόρεια του νησιού, στην πραγματικότητα, βρέθηκαν μόνοι με τα πιθανά προβλήματά τους, τα νόμιμα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών, δεν προστατεύονταν σωστά. «Τώρα οι Ρώσοι θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από τους υπαλλήλους του προξενικού τμήματος της Ρωσικής Πρεσβείας, οι οποίοι θα τους δέχονται σε τακτική βάση στο βόρειο τμήμα του νησιού», είπε ο πρέσβης. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πάνω από 50 χιλιάδες Ρώσοι ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Όσον αφορά τις προσεγγίσεις μας στο Κυπριακό, παραμένουν αμετάβλητες. Συνεχίζουμε να τηρούμε μια γραμμή αρχών και συνηγορούμε με συνέπεια για μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση εντός του γνωστού διεθνούς νομικού πλαισίου που κατοχυρώνεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών” τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

To ψευδοκράτος σχολίασε την παροχή προξενικών υπηρεσιών από τη Ρωσία:
Η παροχή προξενικών υπηρεσιών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν σημαίνει αναγνώριση από τη Ρωσία αυτού του τμήματος του νησιού.TASS 9/8/23

dimpenews.com

Back to top button