Διεθνή

Έτσι διοικείται το Ισλαμικό Κράτος

 

 

Έτσι διοικείται το Ισλαμικό Κράτος (βίντεo)Το ερώτημα πώς διοικείται το Ισλαμικό Κράτος, η πιο φριχτή τρομοκρατική οργάνωση που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες, έρχεται να απαντήσει εκτενές ρεπορτάζ της αμερικανικής Wall Street Journal, λίγες μόνο ώρες πριν τις εξαγγελίες Ομπάμα για κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών στις θέσεις των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.

 

 

Το Ισλαμικό Κράτος είναι χωρισμένο διοικητικά σε υπηρεσίες και τμήματα έχοντας ουσιαστικά την οργάνωση ενός τακτικού στρατού.

Στο πλευρό του επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ του Τζέισον Μπελίνι, βρίσκονται δύο ηγέτες, στην αρμοδιότητα των οποίων υπόκεινται η Συρία και το Ιράκ.

 

 

 

Πρόκειται για τους Αμπού Αλί Ανμπάρι, που είναι υπεύθυνος για την πορεία του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ο Αμπού Μουσλίμ αλ Τουρκμάνι για το Ιράκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι στο παρελθόν ήταν στρατηγοί του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι τρεις τους, μαζί με τον αλ Μπαγκντάτι συγκροτούν την ηγετική ομάδα «Αλ Ιμάρα», δηλαδή το Εμιράτο.

 

 

 

Κάτω από αυτούς στην πυραμίδα της ιεραρχίας βρίσκονται δώδεκα κυβερνήτες που δίνουν αναφορά μόνο στους δύο τοποτηρητές του Μπαγκντάτι, ενώ υπάρχουν και εννέα υποομάδες, οι επικεφαλής των οποίων, εκτελούν χρέη δικαστή, θρησκευτικού ηγέτη της ομάδας, υπεύθυνου για τα οικονομικά, προπαγάνδας και προσηλυτισμού.

Αυτοί ήταν ουσιαστικά και οι υπεύθυνοι για τους αποτρόπαιους αποκεφαλισμούς των Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, για τους οποίους όμως εκτιμάται ότι υπήρχε και το πράσινο φως από το «Εμιράτο».

 

 

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να απλώσει τα δίχτυα του σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, κυρίως μέσα από φανατικούς ισλαμιστές και ιμάμηδες που δρουν προς όφελός του, συγκεντρώνοντας χρήματα αλλά και εξασφαλίζοντας ακόμα και έμψυχο δυναμικό για τα μέτωπα του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστή η ίδρυση Ισλαμικού Χαλιφάτου στις Φιλιππίνες, την Ινδία, στην υποσαχάρια Αφρική μέσα από τις τάξεις της Μπόκο Χαράμ, ενώ τζιχαντιστές που δρουν προς όφελος και κατόπιν εντολών του «Εμιράτου» έχουν εντοπιστεί σε Βρετανία, Σλοβενία, Βοσνία, Αλβανία, Κόσοβο, Αυστραλία, Γερμανία και Τουρκία (μέσω της οποίας φτάνουν στα μέτωπα του Κουρδιστάν)

 

http://www.tribune.gr/world/news/article/69634/etsi-diikite-islamiko-kratos-vinteoooo.html

 

Back to top button