Κύπρος

Ακόμα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

Άριστος Μιχαηλίδης

hoeΟύτε η συγχαρητήρια επιστολή Αναστασιάδη προς Ερντογάν (συγχαρητήρια στον λήσταρχο της πατρίδας μας!), ούτε η σιωπή Βενιζέλου στην «εκλιπούσα Κύπρο», ούτε βεβαίως και όλες οι προηγούμενες πολιτικές ακροβασίες με τα ψάρια στον Βόσπορο και άλλα παρόμοια ζεϊμπέκικα, ήταν ικανά να αλλάξουν την τουρκική πολιτική για την Κύπρο, που χθες κορυφώθηκε με τον πιο προκλητικό τρόπο επί του εδάφους.

\

Κι ας κάνουν δηλώσεις οι πολιτικοί μας ηγέτες, καθοδηγούμενοι από Αμερικάνους κυρίως ή και μόνοι τους, ότι περιμένουν μετά την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία να δουν μια νέα πολιτική με θετικά βήματα προς τη λύση του Κυπριακού. Ακόμα και η απάντηση του Ερντογάν όταν ρωτήθηκε για την επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δείχνει πόσο μάταιη είναι η πολιτική των ηγετών μας. Δεν έφτασε κοντά του, είπε, η επιστολή. Κι όμως την έγραψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την μετέφερε στην Άγκυρα ο Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης. Του έδινε συγχαρητήρια ο Πρόεδρος και τον καλούσε να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλίες για να λύσει το Κυπριακό. Αλλά, δεν έφτασε κοντά του!

 

Τόσο πλέουν στις ψευδαισθήσεις τους οι πολιτικοί μας ηγέτες, που νομίζουν ακόμα ότι ο Ερντογάν είναι ο καλός Τούρκος, που θα προωθήσει μια καλή λύση για την Κύπρο, και δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η τουρκική πολιτική της λύσης είναι ακριβώς αυτή που εφαρμόζεται τώρα και δεν υπάρχει τίποτε που να εξαναγκάζει την Τουρκία να την διαφοροποιήσει. Δηλαδή, οι ατέρμονες συνομιλίες, που οδηγούν σταδιακά στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους, ώστε να φτάσουμε σύντομα στην τελεσίδικη αποδοχή και αναγνώριση.

 

 

Και η εναλλακτική για τους Τούρκους, που προσφέρεται πια και με την οικονομική εξαθλίωση των Ελληνοκυπρίων, είναι η αποδοχή μιας διευθέτησης (τύπου Ανάν), που δεν θα εξασφαλίζει μόνο τη βαθιά τουρκοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου, αλλά και την εθελοντική και διεθνώς αποδεκτή ομηρία της υπόλοιπης. Τίποτε λιγότερο δεν περιέχει η πολιτική Ερντογάν – Νταβούτογλου κι όσοι ακόμα παριστάνουν ότι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό κι ότι περιμένουν να γίνει κάποιο θαύμα για να δείξει τη διαλλακτικότητα του ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, κοροϊδεύουν και τους εαυτούς τους, αλλά προπάντων κοροϊδεύουν τον λαό, την ιστορία του και το μέλλον του.

 

Οι παράτες και το πανηγυρικό κλίμα, που είδαμε χτες στην κατεχόμενη πατρίδα μας, όπως και τα μηνύματα του νεοσουλτάνου, εκτός που πλακώνουν την ψυχή όσων Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων έχουν ακόμα συνείδηση χρέους απέναντι στην κατεχόμενη πατρίδα και απέναντι στις επόμενες γενιές, δεν αφήνουν πια καμιά αμφιβολία ότι Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν πια να βαρέσουν συναγερμό, να κινητοποιηθούν, να αλλάξουν στρατηγική, να εφαρμόσουν πολιτική ριζικών ανατροπών, έξω από τη δοκιμασμένη οδό των επικίνδυνων δικοινοτικών συνομιλιών.

 

 

Για παράδειγμα (αν βεβαίως η ηγεσία μας αντιλαμβάνεται πόσο απελπιστική είναι η θέση μας) η όλη παρουσία χτες του Ερντογάν θα έπρεπε να ήταν αφορμή για να προκληθεί ανατροπή αν καταγγέλλοντάς τον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέκοπτε τις συνομιλίες και ζητούσε από τα Ηνωμένα Έθνη και τον νέο ειδικό απεσταλμένο τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στο έγκλημα της κατοχής. Αλλά και από την Αμερική, επίσης, που μεταφέρει εδώ και μήνες διαβεβαιώσεις ότι ο Ερντογάν είναι έτοιμος για λύση. Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι για συγκρούσεις και ανατροπές, ας παραδοθούμε επισήμως στα τουρκικά σχέδια να τελειώνουμε, μην κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας με ουτοπίες.

:http://www.philenews.com

Back to top button