Διεθνή

Αμερικανικά όπλα στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους

Μεταξύ των όπλων αυτών βρίσκεται μια «σημαντική ποσότητα» αμερικανικών επιθετικών τουφεκιών Μ-16 τα οποία είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

 

 

To Ισλαμικό Κράτος πολεμά με αμερικανικά όπλα τα οποία άρπαξε από τον ιρακινό στρατό ή προορίζονταν για τη μετριοπαθή αντιπολίτευση που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, αναφέρει έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Λονδίνο.

Η οργάνωση Conflict Armament Research, η οποία διεξήγε την έρευνα, στηρίζει την ανάλυσή της στα όπλα που κατέσχεσαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών τον Ιούλιο.

Μεταξύ των όπλων αυτών βρίσκεται μια «σημαντική ποσότητα» αμερικανικών επιθετικών τουφεκιών Μ-16 τα οποία είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι αντιαρματικές ρουκέτες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι «όμοιες με τις ρουκέτες M-79 που παρέδωσε η Σαουδική Αραβία στις δυνάμεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού», προσθέτει η έκθεση.

Οι ρουκέτες αυτές είχαν κατασκευαστεί στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του ’80.

Στο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος μπόρεσε να αρπάξει τον Ιούνιο μια μεγάλη ποσότητα αμερικανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις θέσεις που είχε εγκαταλείψει ο ιρακινός στρατός στα βόρεια της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της κατάληψης της Μοσούλης, οι τζιχαντιστές βρέθηκαν με αμερικανικά Χάμβι στα χέρια τους.

Τα οχήματα, τα οποία αποτελούν στόχο των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με πολλές εκθέσεις σε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι εναντίον ιρακινών στρατιωτών.

Ναυτεμπορική

Back to top button