Άποψη

Ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο και Δημ.Συμβούλιο Λάρνακας

 

 

mgkΚύριοι, από τον Φεβρουάριο του 2014 που ήρθε στην αντίληψη μας ότι το Λιμάνι Λάρνακας δεν προορίζεται για να λειτουργεί ως τουριστικό-επιβατικό λιμάνι αλλά για λιμάνι βιομηχανικό και παρά τις ελπίδες μας και τις υποσχέσεις ότι δεν επρόκειτο να γίνει κάτι τέτοιο, μετά λύπης μας στις 31/07/14 το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να γίνει το λιμάνι Λάρνακας, βιομηχανικό για 26 μήνες.

 

 

Με την πιο πάνω απόφαση οι ζωές, η υγεία και ασφάλεια μας τίθεται σε κινδύνους για τους επόμενους μήνες, Λόγω της σκόνης που ελκύεται καθημερινά από τις εργασίες, τα ραδιενεργά απόβλητα και τα χημικά τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή στην υγεία μας, καλείστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να εφαρμόσετε τις υποχρεώσεις σας ότι δε περίπτωση που θα υπάρχει οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση κατά της υγείας των πολιτών της πόλης θα σταματήσουν άμεσα όλες οι εργασίες και δραστηριότητες στο χώρο του λιμανιού.

 

 

Αν συνεχιστούν οι πιο πάνω εργασίες- δραστηριότητες, θα μας αναγκάσετε να εγκαταλείψουμε τις οικίες μας με όλα τα συνεπακόλουθα. Έχουμε κουραστεί να μας αποστέλλετε από το ένα τμήμα στο άλλο για επίλυση των προβλημάτων που μας έχετε δημιουργήσει. Αναρωτιόμαστε ποια είναι η στρατηγική των Δήμων να διώχνουν τους κατοίκους των πόλεων και να αναμένουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια να φτιάχνουν τους δρόμους των πόλεων χωρίς του κατοίκους. Απαιτούμε να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να σταλεί επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς για ακύρωση της υπουργικής απόφασης.

 

 

Με υπόληψη, κάτοικοι της πόλης Λάρνακας

Back to top button