Κύπρος

Αποτράπηκε στο παρά πέντε είσοδος στρατολογημένων Τζιχαντιστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας

image-489053-breitwandaufmacher-szarΑποτράπηκε στο παρά πέντε είσοδος στρατολογημένων Τζιχαντιστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

 

 

Η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών απέτρεψε στο παρά-πέντε είσοδο στρατολογημένων Τζιχαντιστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από όπου σκόπευαν να εξορμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου δρα το Ισλαμικό Κράτος. Στοιχεία για τις απελάσεις Τζιχαντιστών αποκάλυψε ο Προϊστάμενος της ΚΥΠ. Σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Πέτρο Μελαϊση, ο Ανδρέας Πενταράς αναφέρθηκε και στη δαιδαλώδη διαδρομή χρηματοδότησης της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Του Πέτρου Μελαΐση

Στρατολογημένοι Τζιχαντιστές με άρτια στρατιωτική εκπαίδευση σε τρομοκρατικές ενέργειες ανακόπηκαν κατά την προσγείωση τους και λίγο πριν πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανακόπηκαν από τις αρχές ασφαλείας και απελάθηκαν στις χώρες προέλευσής τους, προτού ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ, για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει πρώτος ο ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ανδρέας Πενταράς, εξηγώντας πως οι μυστικές υπηρεσίες της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχή επαφή με αντίστοιχες υπηρεσίες ξένων χωρών.

Ο προϊστάμενος της ΚΥΠ αποκάλυψε, ακόμα, ότι η υπηρεσία έχει ιχνηλατήσει και τα βήματα άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες προσπαθούν, και μέσω Κύπρου, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση της δράσης των ισλαμιστών παγκοσμίως.

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο προϊστάμενος της ΚΥΠ αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Πολιτεία προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα.

Το νέο περιβάλλον στην περιοχή επιβάλλει εγρήγορση, σημείωσε με νόημα ο κύριος Πενταράς.

Καταλήγοντας ο κύριος Πενταράς είπε ότι η ΚΥΠ γυρίζει σελίδα και οι οδηγίες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας είναι προς τούτο ξεκάθαρες από την πρώτη μέρα.

Οι αλλαγές που προωθούνται θα πρέπει να εγκριθούν και από τη Βουλή, και για πρώτη φορά θα θεσμοθετηθούν διαδικασίες δημοκρατικού ελέγχου για προστασία των βασικών ελευθεριών των πολιτών.

http://kostasxan.blogspot.com

Back to top button