Διεθνή

Ενάντια στην αυξανόμενη απειλή της Μπόκο Χαράμ,η Νιγηρία και οι γειτονικές της χώρες κάνουν έκκληση για βοήθεια από την διεθνή κοινότητα.

 

koΕνάντια στην αυξανόμενη απειλή της Μπόκο Χαράμ,η Νιγηρία και οι γειτονικές της χώρες κάνουν έκκληση για βοήθεια από την διεθνή κοινότητα.

boko haramΟι αρχές της Νιγηρίας ζητούν βοήθεια προκειμένου να ”στεγνώσει” από όπλα και χρήματα η ένοπλη ισλαμιστική ομάδα που απειλεί με την κατάληψη αρχικά βορειοανατολικών περιοχών της χώρας.««Είναι μία πολύ καλά εξοπλισμένη στρατιωτική αίρεση.Χρειάζεται μία αποτελεσματική περιφερειακή συνεργασία για την καταπολέμηση στο θέμα της χρηματοδότησης και της προμήθειας όπλων στην Μπόκο Χαράμ.Πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας,για να βοηθήσει στην κατάργηση αυτών των δικτύων»».Δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος αξιωματούχος στην διπλωματία της Νιγηρίας,”Aminu Wali”.

 

 

 

  Επίσης να αναφέρουμε πως τις συγκεκριμένες δηλώσεις τις παραχώρησε σε συνάντηση με τους ομολόγους του από το Μπενίν,το Καμερούν και το Τσάντ, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ”Abuja”.

Olympia gr

 

Back to top button