Διεθνή

Η καταστροφή της Λιβύης από τους Αμερικανοσιωνιστές

Γ. Λιναρδής
 

 

Η καταστροφή της Λιβύης από τους Αμερικανοσιωνιστές

Τριάμισι περίπου χρόνια μετά τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ και τον εξοβελισμό του καθεστώτος Καντάφι η Λιβύη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο ισλαμοσυμμοριτών. 

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης έχει καταληφθεί από τζιχαντιστές, όλα τα κυβερνητικά κτήρια στην πρωτεύουσα έχουν καταστραφεί, όλες οι υποδομές έχουν διαλυθεί, ενώ δεν υφίσταται πλέον ουδεμία κυβερνητική αρχή στην χώρα. Το μόνο που λειτουργεί απρόσκοπτα είναι οι αντλίες πετρελαίου των σιωνιστικών εταιριών, οι οποίες φυλάσσονται από μισθοφόρους της Blackwater υπό την υψηλή επιστασία της CIA.Όπως και στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ πριν από την Λιβύη, έτσι και σε αυτή την χώρα η επέμβαση της νεοιμπεριαλιστικής συμμορίας των Αμερικανοσιωνιστών δημιούργησε χάος και φρίκη με εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα.  

Η χώρα ελέγχεται από ισλαμοσυμμορίτες και πολιτικούς γκάνγκστερ που δραστηριοποιούνται για τα συμφέροντα του σιωνιστικού λόμπι της πετρελαϊκής βιομηχανίας.Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν συμμαχήσει στην Λιβύη, όπως και αλλού ανά τον κόσμο, με την Αλ Κάϊντα, είτε για να αφανίσουν τον Καντάφι, είτε για να ελέγχουν κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών ετών τα τεκταινόμενα στην χώρα.Αυτή είναι η πάγια πολιτική στην Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή των Αμερικανοσιωνιστών, μια πολιτική συσκευασμένη σε πολυτελές περιτύλιγμα που φέρει ετικέτες όπως «ανθρώπινα δικαιώματα», «αραβική άνοιξη» ή «δημοκρατία». Μια πολιτική που φέρνει καταστροφές και αιματηρές συγκρούσεις υπό τον μανδύα δημοκρατικών και ανθρωπιστικών επιχειρήσεων.
Οι ισλαμιστές της Λιβύης στις σχετικά πρόσφατες εκλογές-παρωδία έλαβαν πολύ χαμηλά ποσοστά. Παρ’ όλα αυτά ανακοίνωσαν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα οφείλεται σε νοθεία και άρχισαν να εκτελούν τους αντιπάλους των. Όλα αυτά υπό την ανοχή και επίβλεψη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα μαίνεται στην χώρα ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ αντιμαχομένων τζιχαντιστών και  συγκρούσεις μεταξύ αραβόφωνων και αφρικανόφωνων φυλών.Η Λιβύη έχει γίνει πλέον ένα καταφύγιο της Αλ Κάϊντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων της Βορείου Αφρικής.Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι μισθοφόροι τους ελέγχουν τις περιοχές ζωτικών συμφερόντων των Αμερικανοσιωνιστών, ήτοι περιοχές πλούσιες σε πετρέλαιο και άλλους φυσικούς πόρους. Η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση είναι τόσο συγκεχυμένη που οποιαδήποτε πρόβλεψη ή ανάλυση θα ήταν εκ των προτέρων διακινδυνευμένη.

Ένα γεγονός είναι σίγουρο.
Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα στις περιοχές με τις αντλίες πετρελαίου. Και ένα είναι αξιοσημείωτο και χρήζει προσοχής.  Η τρομοκρατία και η βία με ευθύνη των Αμερικανοσιωνιστών έχει ξεσπάσει σε μια νοητή γραμμή που ενώνει την Τρίπολη της Λιβύης με την Βαγδάτη του Ιράκ, δια μέσου της Λωρίδας της Γάζας, του Λιβάνου και της Συρίας.Όλο και περισσότερο η περιοχή ομοιάζει με την Βαλκανική Χερσόνησο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ή με την Ανατολική Ευρώπη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τοπικές εθνοτικές, φυλετικές και θρησκευτικές έριδες και συγκρούσεις που υποδαυλίζονται από τους Αμερικανοσιωνιστές με εκτελεστικό βραχίονα τους ισλαμοσυμμορίτες οδηγούν ταχύτατα την περιοχή σε ανάφλεξη με κίνδυνο να επωαστεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.


Γ. Λιναρδής

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Back to top button