Κύπρος

Η «παρεξήγηση», οι «πυρκαγιές» και ο Πρόεδρος σε ρόλο Χάρι Πότερ

Γ. Καλλινίκου-Πηγή philenews.com

i-parexigisi-oi-pyrkagies-kai-o-proedros-se-rolo-chari-porter-thΌλοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτα. Ότι έχει εκχωρήσει όλη την εξουσία της στην Τρόικα και περιορίζεται στο ρόλο του επιμελούς μαθητή. Ακόμη και τα συγχαριλίκια που της δίνει κατά καιρούς η γοητευτική Ντέλια και οι υψηλόβαθμοι –αχώνευτοι αυτοί- προϊστάμενοι της, κάποιοι τα πετάνε στα σκουπίδια.

Είδαν λοιπόν και απόειδαν οι φανταζί επικοινωνιολόγοι του Προεδρικού και αποφάσισαν ότι κάτι πρέπει να κάνουν. Αφού όλα τα μεγάλα θέματα τα χειρίζεται και τα καθαρίζει η Τρόικα, σκέφτηκαν ότι πρέπει να δημιουργηθούν και κάποια άλλα, μικρότερα. Να δράσει και η κυβέρνηση. Να δείξει ότι μπορεί να σβήνει φωτιές. Τουλάχιστον ο Πρόεδρος.

 

Είχε τρωθεί και το γόητρο του με την υπόθεση των εκποιήσεων… Διότι εκεί, ανάθεσε στον Χάρη και στον Σωκράτη να επιληφθούν του θέματος και να το κουβεντιάσουν με όλο τον κόσμο και να τον πείσουν ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Ότι η Τρόικα δεν δέχεται να αλλάξει ούτε ένα «ι» στο νόμο και αν δεν ψηφιστεί ο νόμος θα οδηγηθούμε σε νέα καταστροφή ανάλογη της εποχής του κουρέματος. Δεν τα κατάφεραν όμως οι υπουργοί. Στο Προεδρικό φύλαγαν για το grand finale τον ίδιο τον Πρόεδρο. Κατέβαλε ομολογουμένως τεράστια προσπάθεια. Φοβερή παράσταση στο λόφο. Παρήλασαν από εκεί ένα σωρό κόσμος. Τι τραπεζίτες, τι σύνδεσμοι, τι εμπειρογνώμονες, τι πολιτικοί αρχηγοί. Πήγε να του χαλάσει λιγάκι την παράσταση ο νομπελίστας. Αυτός δεν ξέρει από παραστάσεις.

 

Μια ζωή με αριθμούς έμαθε να σκέφτεται. Ούτε από πολιτική γνωρίζει. Βεβαίως, κάποιος δικαιολογημένα να διερωτηθεί, ποια η διαφορά της πολιτικής στην Κύπρο από την παράσταση; Ας είναι… Ο Πρόεδρος φάνηκε να ξεπερνά το προβληματάκι του Πισσαρίδη. Παρά την εντυπωσιακή σόλο παράσταση του Προέδρου όμως, το κοινό δυστυχώς δεν χειροκρότησε στο τέλος. Λίγοι, πολύ λίγοι. Εκείνοι που σε τέτοιες παραστάσεις εισέρχονται στο θέατρο με προσκλήσεις που εκδίδονται αυτομάτως από τις κομματικές τους ταυτότητες. Τους είχε επηρεάσει τόσο πολύ προηγουμένως το κακογραμμένο σενάριο και οι φτωχοί β’ αντρικοί ρόλοι, που το προεδρικό ρεσιτάλ δεν ήταν αρκετό να τους ενθουσιάσει…

 

 

Οπότε, έπρεπε τώρα να υπάρξει ρελάνς. Αγνώστου προελεύσεως το σενάριο. Κάποιος έπρεπε να γεννήσει ένα πρόβλημα. Από το πουθενά. Ποιος είναι ο πιο στενός και πιο έμπιστος συνεργάτης του Προέδρου; Ο Χάρης. Ποιον δεν πρόκειται να τιμωρήσει ποτέ ο Πρόεδρος; Τον Χάρη. Αυτόν επέλεξαν να ρίξουν στη μάχη. Με μια δήλωση του άναψε φωτιά. Ικανή να κάψει χιλιάδες εκτάρια. Για μια σχεδόν εβδομάδα, οι πύρινες αδηφάγες φλόγες φούντωναν. Οι απειλούμενοι να καούν αποφάσισαν παναπεργία στήνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο αντιπυρικές λωρίδες. Εκείνη την στιγμή ήρθε η ώρα του Προέδρου… Κάλεσε στο Προεδρικό τον ηγέτη των ανταρτών. Και τι μαγεία; Σε λίγο βγήκε άσπρος καπνός. Και μετά τον καπνό, ακολούθησε ο πολύς Γλαύκος Χατζηπέτρου.

 

ooccultismΜε τα κουμπούρια που ανέμιζε τις προηγούμενες μέρες στα θηκάρια. Και με ένα πλατύ χαμόγελο στο παχουλό του πρόσωπο να αντικαθιστά τη βλοσυρότητα των προηγούμενων ημερών. «Έχουν αρθεί οι παρεξηγήσεις» μας είπε. Οι παρεξηγήσεις; Μα από παρεξηγήσεις είχαν ανάψει πυρκαγιές; Και απειλούσαν να μας κάψουν όλους; Από μια παρεξήγηση; Τύφλα να έχει ο Χάρι Πότερ Πρόεδρε. Άμα σε μερικά λέπτα κατάφερες να μετατρέψεις τις πυρκαγιές σε παρεξήγηση, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Και φυσικά, αμέσως μετά από μια τέτοια επιτυχία, ακολουθούν τα πανηγύρια. Υπουργοί, στελέχη της κυβέρνησης, του κυβερνώντος κόμματος και άλλοι, παρουσιάζονται να προβάλουν την τεράστια επιτυχία του Προέδρου. Μας γλύτωσε από την παναπεργία. Και από τις τεράστιες ζημιές. Πανηγυρίζουν επειδή ο Πρόεδρος «έλυσε» πρόβλημα που δημιούργησε ένας υπουργός του (δανεισμένο αυτό από την εμπνευσμένη ανακοίνωση του ΔΗΚΟ). Και με τη σόλο αυτή παράσταση ξεχάσαμε και το κάζο των εκποιήσεων

 

Ζωντανεύουν οι στίχοι του Κώστα Μουρσελά που τραγούδησε ο Γιάννης Καλατζής: Σε τι κόσμο μπαμπά μ’ έχεις φέρει να ζήσω, δε μου κάνει μαμά, επιστρέφεται πίσω…

philenews.com

Back to top button