Διεθνή

Ισλαμικό Κράτος: Το προφητικό χτύπημα στο Λονδίνο το 2013 (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που αποκεφαλίζει Κούρδους, Σύρους και Γιαζίντι και ετοιμάζεται να χτυπήσει στην καρδιά της Ευρώπης.

Λάθος.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια φρικιαστική οργάνωση, που έχει χτυπήσει ήδη στην Ευρώπη, αποκεφαλίζοντας έναν 25χρονο Βρετανό στο κέντρο του Λονδίνου.

Ήταν απόγευμα στις 23 Μαΐου του 2013 όταν έγινε το πρώτο χτύπημα τζιχαντιστών στην Βρετανία.

Ο αποκεφαλισμός του Λι Ρίγκμπι από 2 φανατικούς τζιχαντιστές ήταν από τους πρώτους αποκεφαλισμούς του Ισλαμικού Κράτους και μετά ακολούθησαν οι μαζικές σφαγές χριστιανών και άλλων πολιτών.

Ήταν το προφητικό χτύπημα και ήθελαν να δείξουν τι θα ακολουθήσει.

lee rigby

Ο αποκεφαλισμός

 

 

Ένας νεαρός άνδρας με ματωμένα χέρια που κρατάει έναν μπαλτά,  πηγαίνει στην κάμερα ενός περαστικού και δηλώσει ότι μόλις σκότωσε έναν στρατιώτη, σε αντίποινα για τους θανάτους μουσουλμάνων, που πέφτουν νεκροί από τα πυρά των Βρετανών στρατιωτών.

«Ο μόνος λόγος που σκοτώσαμε αυτόν τον άνδρα σήμερα είναι επειδή μουσουλμάνοι σκοτώνονται καθημερινά από Βρετανούς στρατιώτες. Και αυτός ο Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά το «οφθαλμός αντί οφθαλμού, οδούς αντί οδόντος»» δήλωνε στην κάμερα ο τζιχαντιστής δολοφόνος.

 

 

Ποιοι ήταν οι αποκεφαλιστές του Λονδίνου

 

 

Οι δολοφόνοι – αποκεφαλιστές ήταν οι: Μάικλ Αντεμπολάτζο, 28 ετών, και Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών.

Και οι δύο είχαν γεννηθεί στο Λονδίνο, από οικογένειες με καταγωγή από την Νιγηρία.

Ήταν χριστιανοί, που από το 2002 είχαν ασπαστεί το Ισλάμ σε φανατικό τζαμί στο Λονδίνο.

Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, στο δικαστήριο που έγινε τον Δεκέμβριο είχε επικαλεστεί ότι ο Αλλάχ του όπλισε το χέρι.

«Ήταν σαν να επέλεξε το θύμα ο Αλλάχ», δήλωνε ο 28χρονος, προσθέτοντας ότι ο Ρίγκμπι ήταν «ο πιο δικαιολογημένος στόχος γιατί υπηρετούσε στο στρατό και ήξερε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο».

Μάλιστα, αποκάλυψε και περισσότερες λεπτομέρειες πριν τη δολοφονία, λέγοντας πως περίμεναν αρκετή ώρα πριν εντοπίσουν το θύμα.

«Καθόμασταν, περιμέναμε και απλώς έγινε. Ήταν ο πρώτος στρατιώτης που εντοπίσαμε. Ήθελα να του κόψω την καρωτίδα γιατί ήταν ο πιο ανθρώπινος τρόπος για να τον σκοτώσω» συμπλήρωνε κυνικά ο Αντεμπολάτζο.

Έπειτα από έρευνα στο πατρικό σπίτι του Αντεμπολάτζο, οι αστυνομικοί είχαν βρει βιβλία με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, εκ των οποίων το «Extreme Islam» και κείμενα του ιμάμη, Ανουάρ αλ-Αουλάκι, που είχε ηγετικό ρόλο στην Αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου και σκοτώθηκε το 2011.

 

 

Ποιο ήταν το θύμα

 

 

Ο 25χρονος Λι Ρίγκμπι ήταν τυμπανιστής στο Β” Τάγμα του Βασιλικού Συντάγματος Τυφεκιοφόρων και πατέρας ενός αγοριού δύο ετών.

Είχε γεννηθεί τον Ιούλιο του 1987 στο Μάντσεστερ και είχε ξεκινήσει την στρατιωτική του καριέρα το 2006.

Εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο του Κάτερικ, στη Βρετανία, όπου τοποθετήθηκε ως χειριστής πολυβόλου, αλλά επειδή ήξερε να παίζει ντραμς συμμετείχε ταυτόχρονα και σε στρατιωτική μπάντα κρουστών.

Η πρώτη του μετάθεση ήταν στην Κύπρο.

Υπηρέτησε στη στρατιωτική βάση της Δεκέλειας κι επέστρεψε στο Λονδίνο το 2008.

Το 2009 βρέθηκε στο Αφγανιστάν, όπου έμεινε για έξι μήνες στην πόλη Μούσα Κάλα.

Το 2010 μετατέθηκε στη Γερμανία, ενώ από το 2011 μέχρι το θάνατό του υπηρετούσε σε βάση του Γούλγουϊτς.

Δείτε τα βίντεο με τον πρώτο αποκεφαλισμό Ευρωπαίου σε ευρωπαϊκό έδαφος που έγινε τον Μάΐο 2013:

Back to top button