Κύπρος

Και πάλι άχρηστη ομιλία στον ΟΗΕ

 

 

skatasΕ Υ Κ Ο Π Ω Τ Ε Ρ Ο Ν γάρ έστι… να βρεθεί στο τέλος και κατηγορούμενη διεθνώς η «ελληνοκυπριακή πλευρά», για 50χρονη «κατοχή» της Κύπρου, κατά πως ορέγεται δημοσίως ο εντεταλμένος των Τούρκων κατακτητών Ντερβίς Έρογλου, παρά να τολμήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης να κατηγορήσει ευθέως κι απεριφράστως την Τουρκία για την επεκτατική και κατακτητική της πολιτική σε βάρος της Κύπρου και για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε σωρηδόν και συνεχίζει να διαπράττει στην Κύπρο!

Γ Ι Α 2η ΦΟΡΑ στην προεδρική του θητεία βρέθηκε χθες ο κ. Αναστασιάδης να προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και για 2η φορά έκανε ό,τι μπορούσε για να μη θίξει, στο παγκοσμιότερο βήμα, τον μόνο ένοχο για το κυπριακό πρόβλημα, την Τουρκία και τη συνεχιζόμενη αταλάντευτα απ’ την δεκαετία του ’50 επεκτατική στρατηγική της για «επανάκτηση της Κύπρου». Θυμήθηκε στην ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης ότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια (μισός αιώνας) αφ’ ότου πρωτοστάλθηκε κι έκτοτε παραμένει στην Κύπρο η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ, η UNFICYP, παρέλειψε όμως να πει και να υπενθυμίσει, ενώπιον όλων των κρατών της Γης, τον πρωταίτιο και διαρκώς ένοχο: Την Τουρκία και τα τρομοκρατικώς επιβληθέντα επί της τουρκοκυπριακής μειονότητας όργανά της.

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ ΚΡΑΤΟΥΣ μέλους του ΟΗΕ, το οποίο υφίσταται 40 χρόνια τη βίαιη τουρκική στρατιωτική κατοχή των μισών του εδαφών, Πρόεδρος κράτους που διά πολέμου διχοτόμησε και κρατάει διχοτομημένο η Τουρκία, Πρόεδρος κράτους το οποίο υποφέρει απ’ την βίαιη εθνοκάθαρση και τον παράνομο τουρκικό εποικισμό, βγήκε στο βήμα της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και είπε ότι «δεν είναι πρόθεσή του να επιδοθεί σ’ ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών»!!!

Α Κ Ο Υ Σ Α Ν, λοιπόν, οι εκεί εκπρόσωποι όλων των κρατών της Γης, από το στόμα του Προέδρου μιας παρανόμως κατακτημένης και διχοτομημένης χώρας, τις ελπίδες και τις ευχές του ότι «η Τουρκία θα συμβάλει εποικοδομητικά στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας διευθέτησης όχι μόνο στη θεωρία αλλά και με πρακτικές και ουσιαστικές ενέργειες» και ότι τα όργανα της Τουρκίας «συμπατριώτες μας [Τ/κ] θα διαπραγματευτούν με καλή θέληση»!!!

Μ Ε Τ Α ΠΟΥ άκουσαν κι αυτήν την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη, γιατί άραγε να ενδιαφερθεί οποιοδήποτε κράτος για το… Κυπριακό, περισσότερο από την παντελή αδιαφορία που φυσιολογικά επέδειξαν επί 12 μήνες, έχοντας ακούσει την περσινή του ομιλία;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 27.9.14
Τολμά να ρωτήσει τώρα και ευθέως, στις κάλπες, τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αν ο λαός εγκρίνει τη… «μετεξέλιξη της ΚΔ σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» όπως – έστω – ο ίδιος την περιγράφει και τη βασική της μορφή συμφώνησε με τους Τούρκους στην Κοινή Διακήρυξή του της 11ης Φεβρουαρίου 2014, υπέρ της οποίας επανέλαβε τους όρκους του στην 69η Γ.Σ. του ΟΗΕ;
Λάζ. Α. Μαύρος

Back to top button