breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Κυνηγητό FBI για τους εισβολείς στο Καπιτώλιο – Επικηρύξεις για τους οπαδούς Τραμπ

 

Ο φορητός υπολογιστής περιέχει πιθανώς ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) ανακοίνωσε την αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με τα άτομα που έβαλαν τα εκρηκτικά στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού.

Το Washington Field Office του FBI κυκλοφόρησε μια φωτογραφία ενός ατόμου που είναι ύποπτο για τοποθέτηση δύο βόμβας στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη.

Στην φωτογραφία που δόθηκε στον τύπο, ο ύποπτος φοράει μάσκα προσώπου και γάντια και μεταφέρει ένα αντικείμενο.

 

«Περίπου 1:00 μ.μ. EST στις 6 Ιανουαρίου 2021, πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου έλαβαν αναφορές για μια ύποπτη βόμβα σωλήνων με σύρματα στην έδρα της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής (RNC) που βρίσκεται στην 310 First Street Southeast στην Ουάσινγκτον, DC », δήλωσε το FBI. «Περίπου 1:15 μ.μ. Το EST, μια δεύτερη ύποπτη βόμβα σωληνώσεων με παρόμοιους περιγραφείς αναφέρθηκε στην έδρα της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής (DNC) στο 430 South Capitol Street Southeast # 3 στην Ουάσιγκτον, DC. 

Το FBI προσφέρει ανταμοιβή 50.000 $ για πληροφορίες σχετικά με τον ύποπτο.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Καπιτώλιο στο κέντρο της Ουάσιγκτον, βρέθηκαν δύο εκρηκτικές συσκευές και εκτοπίστηκαν. Το πρώτο βρέθηκε στο συγκρότημα του Καπιτωλίου και το δεύτερο στο κτίριο της Εθνικής Επιτροπής της Δημοκρατίας.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ έκαναν βίαια εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το Κογκρέσο από την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία με μεταλλικούς σωλήνες και χημικά ερεθιστικά, υπέστησαν ζημιά, κατέλαβαν το στάδιο των εγκαινίων και κατέλαβαν τη ροτόντα μέσα στο κτίριο του Καπιτώλιο.

Η επίθεση έγινε όταν ο Τραμπ προέτρεψε τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ είπε ότι «εξοργίστηκε» από τη βίαιη ταραχή στο Καπιτώλιο και επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη διοίκησή του.

Επιπλέον φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, με στόχο να αναγνωριστούν και να εντοπιστούν όσοι συμμετείχαν στα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χωρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η CBS News ανέφερε ότι ένας φορητός υπολογιστής που περιείχε ενδεχομένως ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας ήταν μεταξύ των αντικειμένων που εκλάπησαν όταν οι ταραχοποιοί εισέβαλαν στα γραφεία των νομοθετών. Όπως φαίνεται προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση σε αρχεία υπολογιστών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς και προσωπικών ηλεκτρονικών και εγγράφων.

pentapostagma
Back to top button