Διεθνή

Ο δεσπότης με τους 2 διάκους εκατέρωθεν στο λειτουργικό τυπικό είναι σε τύπο Θαβώρ. Ο διάκονος σε θέση προφήτη….”Ο Δεσπότης ως ο διάκονος”…Ο Πρωτομάρτυρας ήταν Διάκονος.. Η θέση του Διακόνου…..!

Ο δεσπότης με τους 2 διάκους εκατέρωθεν στο λειτουργικό τυπικό είναι σε θέση τύπο Θαβώρ. Αποτύπωση της Θαβώρειας θεοφάνειας όπου ο Χριστός υπερίπταται εν μέσω 2 προφητών του Μέγα Μωυσή πολιτικο-θρησκευτικού ηγέτη που συμβολίζει την απαρχή και την Π Διαθήκη και τον Προφήτη Ηλία τον Προφήτη του Τέλους των Εσχάτων την ολοκλήρωση του Καινοδιαθηκικού ”αιώνα”..Αυτή η τριάδα είναι στον αντίποδα της τριάδας του Γολγοθά όπου ο Χριστός και πάλι σε ύψωμα εν μέσω των 2 ληστών.. Από το Πάθος στη Δόξα, και το Φως που τον περιβάλει πάλι Δόξα καλείται..

Κάνει αφύσικη ζέστη είναι ”ο καύσωνας της ατιμίας” όταν η ζέστη υπερτερεί του φωτός της έλλαμψης… και γίνεται ανυπόφορη. Ενώ το Θαβώρειο φως υπερέχει και επικρατεί εκθαμβωτικά πανηγυρικά ως πρόγευση της Ανάστασης νυν πάντα πεπλήρωται φωτός..όλα γίνονται ανέσπερο Φως και μόνο Φως..τα πάντα Φως.

Υπάρχει κι εδώ όχι όμως εξωτερική ζέστη αλλά ζέση εσωτερική, θέρμη… το άκτιστο φως εισχωρεί στην καρδιά στα μύχια της ύπαρξης και ο άνθρωπος αισθάνεται μια εσωτερική γλυκιά ζέστη γίνεται ένθεος ένθερμος εκπληρώνοντας έτσι το ευαγγελικό ”ή θερμός θερμός”..

Ο δεσπότης με τους 2 διάκους εκατέρωθεν στο λειτουργικό τυπικό είναι η αποτύπωση της Θαβώρειας θεοφάνειας όπου ο Χριστός υπερίπταται εν μέσω 2 προφητών.. Oι διάκονοι λοιπόν είναι σε θέση προφητών.για να δούμε θ΄αποδώσουν;

ο δεσπότης έχει πνευματικό προορισμό να λάμψει και οι διάκονοι να προφητέψουν να διακονήσουν και να προετοιμάσουν την Οδόν’ ανοίξουν το δρόμο ως προπομπός για την ένδοξη Β Παρουσία Του.

Ο διάκονος σε θέση προφήτη……..Ο θέλων πρώτος είναι ,έστω έσχατος. Ο Δεσπότης ως ο διάκονος…Ο Πρωτομάρτυρας ήταν Διάκονος..ο Στέφανος….η μαρτυρία μαρτύριο άνοιξε με Διάκονο.. μεγάλο το πόστο διακόνου...  

dimpenews.com

Back to top button