ΆποψηΔιεθνή

Οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας προσκαλούν τους πιστούς όλους των θρησκειών σε μια προσευχή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

 

imagesCG6Y6RQ8 imagesC3ACMV4LΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ”ΕΙΡΗΝΗΣ΄΄

 

 

 

 

 

untitledΠάνω από 2.000 τεμένη στη Γερμανία κάλεσαν τους πιστούς όλων των θρησκειών να συμμετάσχουν στις προσευχές της Παρασκευής ώστε να επιδειχθεί ένα ενωμένο μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους και να αποτραπούν οι νεαροί μουσουλμάνοι να ταξιδέψουν για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.
Οι τέσσερις σημαντικότερες οργανώσεις των μουσουλμάνων στη Γερμανία ανακοίνωσαν το σχέδιό τους αυτό σήμερα, αντιδρώντας στις ανησυχίες πως νεαροί Γερμανοί μουσουλμάνοι εντάσσονται στο ΙΚ και επιστρέφουν ριζοσπαστικοποιημένοι και έμπειροι μαχητές, κάτι που εγείρει μια απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

 

 

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι τρομοκράτες και οι εγκληματίες δεν μιλούν στο όνομα του Ισλάμ, καταπατούν τις εντολές της θρησκείας μας, οι δολοφόνοι και οι εγκληματίες δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας, στη θρησκεία μας», ανέφερε ο Αϊμάν Μαζιέκ, επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.
Εξάλλου οργανώνονται πορείες ειρήνης την ίδια ημέρα σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, περιλαμβανομένων του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και του δημάρχου του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ.
Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 400 Γερμανοί έχουν ενταχθεί και πολεμούν στις τάξεις του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία. Ο Ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η οργάνωση τίθεται εκτός νόμου στη χώρα του την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τους περίπου 4 εκατ. μουσουλμάνους της Γερμανίας να επαγρυπνούν για τις προσπάθειες των τζιχαντιστών να στρατολογούν μέλη, ειδικά στο Διαδίκτυο.

 

 

Ένας 20χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία άρχισε να δικάζεται στη Φραγκφούρτη την Δευτέρα. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση αυτού του είδους στη Γερμανία.
Ο Αλί Κιζιλκαγιά, εκπρόσωπος της οργάνωσης η οποία διοργανώνει την πρωτοβουλία, ανέφερε ότι η κοινότητα των μουσουλμάνων χρειάζεται την υποστήριξη και της ευρύτερης κοινωνίας για να σταματήσει τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων μουσουλμάνων. «Πρόκειται για τους νέους μας. Κάθε ένας από αυτούς που φεύγουν δεν είναι μια απώλεια μόνο για τους μουσουλμάνους, είναι μια απώλεια για την κοινωνία μας στο σύνολό της», είπε.
Η εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας έχει υποστεί επιθέσεις από σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους φέτος, ιδίως κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που ώθησε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να προειδοποιήσει εκ νέου εναντίον της ανόδου του φαινομένου του αντισημιτισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Ρόιτερς

 

 

Back to top button