Διεθνή

ο πυρήνας Ερντογαν, οι αδίστακτοι τζιχαντιστές και το ραγιαδιστάν

Toυ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία οδηγούν αργά αλλά σταθερά στη Νέα Οθωμανία. Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σκληρό μηχανισμό στελεχών, που έχουν δύο κύρια χαρακτηριστικά:
 

Το ένα είναι ότι τα άτομα αυτά είναι νεαρά σε ηλικία, φιλόδοξα, προέρχονται από υποβαθμισμένα οικονομικά και κοινωνικά λαϊκά στρώματα και είναι σκληροί ισλαμιστές.

Το άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι τα άτομα αυτά, ακριβώς επειδή ανασύρθηκαν από την αφάνεια από τον ίδιο τον Ερντογάν -όπως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα- και επειδή η ισλαμική ηθική επικρατεί της κοινωνικής και της πολιτικής ηθικής, είναι αποφασισμένα να υπηρετήσουν τον νέο πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας υπερασπιζόμενα με αυταπάρνηση τα «έργα» του ευεργέτη τους αλλά και της οικογένειάς του, που σε οικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με υπολογισμούς, αγγίζουν -αν δεν το έχουν ξεπεράσει ήδη- τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ποσό που σε συνδυασμό με την απολύτως προσωποπαγή και αυταρχική διαχείριση της εξουσίας, όπως ακριβώς επιβάλλει και το Κοράνι, μπορεί να φιμώσει το σύνολο των ΜΜΕ και να οδηγήσει στο πολιτικό περιθώριο τα ούτως ή άλλως φτωχά ιδεολογικά και αδύναμα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οσον αφορά την ιδεολογική συγκρότηση του ίδιου του Ερντογάν, του υποτακτικού του Νταβούτογλου και των στενών συνεργατών του, όπως ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και ο πρώην σύμβουλός του και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτζίν Ακντογαν, αυτή δεν απέχει και πολύ από την ιδεολογία των αποκεφαλιστών του Ισλαμικού Κράτους. Απλά, ο Ερντογάν και οι υποτακτικοί του δεν κρατούν τα γιαταγάνια και τα μαχαίρια των αποκεφαλισμών, τα οποία όμως φροντίζουν να στέλνουν και εξοπλίζουν μ’ αυτά τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, που διαπράττουν τη γενοκτονία των χριστιανών, των Γεζιντί, που κατοικούν στην περιοχή χιλιάδες χρόνια πριν από την εμφάνιση του Ισλάμ στην περιοχή.

Να υπογραμμίσουμε ότι το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου υποστήριξε από την αρχή της επιχείρησης αποσταθεροποίησης της Συρίας την Αλ Νούσρα και την ομάδα των αποκεφαλιστών που εξελίχθηκε σε «κυβέρνηση» του Ισλαμικού Κράτους, με κάθε τρόπο. Από τα αεροδρόμια της Τουρκίας πέρασαν ουσιαστικά χωρίς έλεγχο χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες που προέρχονταν από διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ευρώπης, οι οποίοι στη συνέχεια, αφού φιλοξενούνταν, αναλόγως του «βαθμού» τους, ως και σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέρονταν στην περιοχή της Αλεξανδρέττας και της Αντιόχειας, όπου ήταν η κεντρική βάση των αποκεφαλιστών.

Εκεί, αφού γινόταν η στρατολόγηση στις μονάδες των τζιχαντιστών, ακολουθούσε η διακίνησή τους από τα τουρκοσυριακά σύνορα στο εσωτερικό της Συρίας, όπου παρελάμβαναν εξοπλισμό που είχε αποσταλεί εκεί με τουρκικά φορτηγά, υπό την άμεση επίβλεψη των στελεχών της ΜΙΤ, που επέβαιναν σ’ αυτά.

(…) Αποκαλύψαμε συγκεκριμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ, που μετέφεραν εξοπλισμό στους αποκεφαλιστές, επιχειρήσεις τις οποίες αποπειράθηκε να αποκαλύψει και μέρος του τουρκικού κράτους που ελεγχόταν από τον ιμάμη Γκιουλέν, στελέχη του οποίου τώρα βρίσκονται στη φυλακή.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, το Ισλαμικό Κράτος είναι γέννημα θρέμμα της Δύσης και συγκεκριμένα της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου και των Παρισίων, και δημιουργήθηκε με την ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ για δύο λόγους:
 

Ο ένας είναι γεωπολιτικός, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ενδιάμεσος χώρος, μια ιδιότυπη buffer zone, για να απομακρυνθούν το Ιράν και το σιιτικό Ιράκ από την αλαουιτική Συρία και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο άλλος σχετίζεται με την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη και έχει ως στόχο την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία αλλά και οι πεισμώδεις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για την ακύρωση του South Stream θα περιορίσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Αρα το κενό που θα δημιουργηθεί πρέπει να καλυφθεί με το άφθονο φυσικό αέριο του Κατάρ, το οποίο θα μεταφερθεί με αγωγό που θα διέλθει από τη Σαουδική Αραβία, την επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους και την Τουρκία.

Αν αυτά που αναφέρουμε στην παρούσα ανάλυση είναι ακριβή, τότε πρέπει να περιμένουμε πώς θα διαχειριστεί η Τουρκία των Ερντογάν – Νταβούτογλου το λεγόμενο ισλαμικό χαλιφάτο και τι σημαίνει αυτή η νέα κατάσταση για την Κύπρο και την Ελλάδα

 

(…) Αυτή είναι η  νέα κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην περιοχή της Μεσοποταμίας με την εμφάνιση και τη σταδιακή σταθεροποίηση ενός νεοπαγούς κράτους, του αποκαλούμενου και «αποκεφαλιστάν», το οποίο εμπεδώνει την ύπαρξή του στηριζόμενο σε πολιτικές γενοκτονίας, όπως ακριβώς έκαναν με δολοφονική ψυχρότητα και ψυχραιμία οι Νεότουρκοι και οι κεμαλιστές στη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα.

Τότε, με την πρώτη γενοκτονία, από την οποία διδάχτηκαν ο Χίτλερ και οι ναζί, εξολοθρεύτηκαν οι χριστιανοί, ήτοι Ελληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι της Ανατολής, για να δημιουργηθεί ένα συμπαγές τουρκικό – σουνιτικό κράτος, τώρα γίνεται και πάλι γενοκτονία εναντίον των χριστιανών και των Γεζιντί μέσω αποκεφαλισμών, δημοσίων εκτελέσεων, βίαιων εξισλαμισμών και αγοραπωλησίας γυναικών, για να δημιουργηθεί ένα σουνιτικό κράτος, το οποίο θα εξυπηρετεί γεωπολιτκούς και γεωενεργειακούς σκοπούς της Δύσης. Δηλαδή, θα κρατάει μακριά το Ιράν και τους σιίτες από την αλαουιτική Συρία και από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και θα δίνει ασφαλή δρόμο στον αγωγό φυσικού αερίου του Κατάρ, μέσω Τουρκίας, με προορισμό την Ευρώπη.

Σε αυτό το γενοκτονικό σχέδιο η Τουρκία παίζει πάλι τον πιο βρόμικο ρόλο μετά τους αποκεφαλιστές, αφού έθεσε στη διάθεσή τους το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών, για να εισέρχονται οι τζιχαντιστές στο έδαφός της και στη συνέχεια να μεταβαίνουν στη Συρία, προς υποστήριξη του… θεάρεστου -κατά το Κοράνι και την τζιχάντ- έργο τους!

Σε όλο αυτό το σχέδιο η Τουρκία, εκτός από τον παραπάνω ρόλο, δηλαδή να διεκπεραιώνει, να εξοπλίζει, να τροφοδοτεί και να περιθάλπει στα νοσοκομεία της τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, θα διεκδικήσει και θα έχει σοβαρό ρόλο στην περιοχή και στο μέλλον. Δηλαδή, με τις ευλογίες της Δύσης θα συνεργάζεται στενά με το υπό δημιουργία σουνιτικό κράτος για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας ταυτοχρόνως με τον καλύτερο τρόπο το νεοοθωμανικό της όραμα, αφού το Ισλαμικό Κράτος είναι ήδη και θα συνεχίσει να είναι το αντίπαλο δέος για το κράτος του Ασαντ αλλά και για όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν.

Επίσης, ένας παράγοντας που θα πρέπει να απασχολήσει τους Κούρδους επιτελείς είναι το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές επιτίθενται εδώ και μήνες εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Κόμπανε, με στόχο την πλήρη αποκοπή των Κούρδων από τον δρόμο που οδηγεί προς την έξοδό τους στη θάλασσα, ενέργεια που υπαγορεύεται από την Αγκυρα και όχι μόνο.

Ολη αυτή η κατάσταση, με την Τουρκία να συνεργεί στη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους που τελεί γενοκτονίες διεκδικώντας ταυτοχρόνως έναν καίριο ρόλο για τα γεωπολιτικά και γεωενεργειακά συμφέροντα της Δύσης στην περιοχή της Μεσοποταμίας και της Μέσης Ανατολής, κατά την άποψή μας, αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο χρήζει ανάλυσης από τους Ελληνες ταγούς της εξωτερικής μας πολιτικής αλλά και από το σύνολο των κομμάτων και της πολιτικής διανόησης της χώρας.

Με λύπη και με απογοήτευση σημειώνουμε την ανιστόρητη, ανέντιμη, ανήθικη, οπισθοδρομική, φιλοκεμαλική (και άρα φιλοναζιστική) στάση των κομμάτων της λεγόμενης Αριστεράς και μεγάλης μερίδας των λεγόμενων διανοουμένων στην Ελλάδα στο ζήτημα της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής. Και αυτό γιατί η ποινικοποίηση της άρνησης, που έχει εξόχως ηθικά και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά, έχει επιπροσθέτως ως στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα βοηθήσουν τη διεθνοποίηση του ζητήματος, για να αναγκαστεί η Τουρκία τελικώς να αναγνωρίσει το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχτηκε από τους Νεότουρκους και τους κεμαλιστές.

Γιατί όσο δεν δημιουργείται ένα διεθνές κίνημα καταδίκης τέτοιων πράξεων διά της αναγνώρισης των γενοκτονιών η Τουρκία θα συνεχίσει να υιοθετεί τέτοιες πολιτικές, όπως έκανε την περίοδο μετά τις γενοκτονίες -εντελώς ανενόχλητη ακόμα και από την Αθήνα- ολόκληρο τον 20ό αιώνα, εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου, της Τενέδου και των εγκλωβισμένων της Κύπρου, όπως κάνει τώρα, που είναι συνεργός στη γενοκτονία των Γεζιντί και των Ασσυρίων Χριστιανών του Ιράκ και της Συρίας.

Οσο δεν γίνεται αυτό, όσο τα ζητήματα αυτά δεν απασχολούν σοβαρά την πατρίδα μας και δεν αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο όχι μόνο της εξωτερικής αλλά και της εθνικής μας πολιτικής, δυστυχώς, θα συνεχίζονται η απαξίωση και ο διασυρμός της Ελλάδας, θα συνεχίζονται οι εξευτελιστικές πολιτικές και διπλωματικές πρακτικές που ακολουθήθηκαν από Λευκωσία και Αθήνα με την επιστολή Αναστασιάδη προς Ερντογάν, οι οποίες επιδείνωσαν και καταρράκωσαν ακόμα περισσότερο τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, με τις καταγέλαστες επίσημες ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ που ακολούθησαν την άρνηση του Ερντογάν ότι έλαβε μια τέτοια επιστολή.

Κλείνοντας, ας εκφράσουμε την ελπίδα ότι η χώρα μας θα δει επιτέλους τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή και τον νέο ρόλο που όχι μόνο έχει ανατεθεί αλλά διεκδικεί με αγριότητα η Τουρκία, και θα ξαναβρεί το ηθικό της πρόσωπο και θα σταματήσει να ακολουθεί ανερμάτιστες πολιτικές, διολισθαίνοντας σε έναν ανήθικο δρόμο που δεν μας μετατρέπει νομοτελειακά απλά σε ραγιαδιστάν, αλλά οδηγεί τη χώρα και τον Ελληνισμό με βεβαιότητα στην πλήρη καταστροφή

Back to top button