Διεθνή

Τελικά οι Αζέροι εκτέλεσαν τον αιχμάλωτο Αρμένιο στρατιώτη που αρχικά…. περιέθαλψαν. Η σορός του παραδόθηκε στην Αρμενία. ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ακόμη έγκλημα πολέμου των Αζέρων ταυτοποιήθηκε. Στις 13 Σεπτέμβρη έπεσε ζωντανός στα χέρια τους κι αιχμαλωτίστηκε Αρμένιος στρατιώτης τραυματισμένος. Οι φιλοαζέρικοι λογαριασμοί έδειχναν βίντεο όπου τον περιέθαλπταν στρατιώτες του Αζερμπαιτζάν και εκθείαζαν τον ανθρωπισμό τους. Λίγες με΄ρες αργότερα η σορός του παραδόθηκε στην Αρμενία.Εκτέλεσαν τον αιχμάλωτο. Τα τραύματα του δεν δικαιολογούσαν αυτή την εξέλιξη. Υπήρξε βίντεο ως κι από το νοσοκομείο όπου φαι΄νόταν πολύ καλά.. Σύμφωνα με αρχισυντάκτη της le figaro ton J-Christophe Buisson ”μια φρίκη επιπλέον χρεώνεται στο Αζερμπαϊτζάν. Αιχμάλωτος μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν ο Αρμένιος στρατιώτης David Gisyan βιντεοσκοπήθηκε από Αζέρους στρατιώτες να τον περιθάλπουν. Ωστόσο, η σορός του επιστράφηκε λίγες μέρες αργότερα στην Αρμενία. Νεκρός. Σκοτώθηκε. Έγκλημα πολέμου. Το ICJ δεσμεύθηκε.”

Ο Αρμένιος στρατιώτης Davit Gishyan σκοτώθηκε ενώ ήταν αιχμάλωτος από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι συγγενείς αναγνώρισαν τον στρατιώτη σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα κανάλια 🇦🇿i Tg. Ο Ντέιβιντ τραυματίστηκε στην περιοχή του ώμου.

Στις 17 Σεπτέμβρη ,το Αζερμπαϊτζάν παρέδωσε τα πτώματα 32 Αρμένιων στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένου του Gishyan.

Πάνω από 200 Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν. Περισσότεροι από 200 Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις χειρότερες συγκρούσεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν από τον πόλεμο του 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου από το Αρμενικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο απολογισμός είναι «207 (νεκροί), μεταξύ των οποίων τρεις πολίτες», ανέφερε το αρμενικό Συμβούλιο Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι «δύο άμαχοι αγνοούνται, 293 στρατιώτες και τρεις πολίτες τραυματίζονται». Είκοσι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών και από τις δύο πλευρές σε σχεδόν 300. Από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, ο απολογισμός μέχρι σήμερα είναι 79 στρατιώτες που σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Μπακού, από την έναρξη των συγκρούσεων που ξέσπασαν την περασμένη Τρίτη.

dimpenews.com

Back to top button