Διεθνή

Προελαύνουν προς τη Βαγδάτη και τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας οι τζιχαντιστές

Μόλις δυο χλμ από την ιρακινή πρωτεύουσα απέχουν τα στρατεύματα του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Αρωγή και τη Συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή, όμως οι πληροφορίες του BBC θέλουν τον στρατό των τζιχαντιστών να βρίσκεται 40 χλμ μακριά από την Βαγδάτη.

 

 

Γεγονός είναι πάντως πως οι τζιχαντιστές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Βαγδάτη, λίγες μέρες μετά τις πληροφορίες που τους ήθελαν να ετοιμάζουν επίθεση στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Όπως είχε αναφέρει το δίκτυο BBC οι εξτρεμιστές είχαν φτάσει σε απόσταση μόλις 10 χλμ από την πόλη, ενώ το Ίδρυμα για την Αρωγή και τη Συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή επισήμανε πως οι τζιχαντιστές βρίσκονται μόλις 2 χλμ από την πρωτεύουσα του Ιράκ.

 

Σε άλλο «μέτωπο» οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απέχουν μόλις 5 χλμ. από την κουρδική πόλη της Συρίας Άιν αλ-Άραμπ (Κομπάνι στα κουρδικά), στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν πάρει σήμερα θέσεις σε λόφο που δεσπόζει της πολιορκημένης πόλης, καθώς ο βομβαρδισμός της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχει ενταθεί και μια οβίδα έπεσε σε τουρκικό έδαφος.

 

Βρίσκονται πέντε χιλιόμετρα νότια και νοτιοανατολικά του Κομπάνι, είναι η πιο κοντινή απόσταση από την πόλη που έχει φθάσει ποτέ το Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, διευκρινίζοντας πως ρουκέτες του Ισλαμικού Κράτους έπληξαν για πρώτη φορά το κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας.

 

 

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 15 τουρκικά άρματα μάχης, μερικά με τα πυροβόλα τους στραμμένα προς το συριακό έδαφος, έχουν πάρει θέσεις κοντά σε μια τουρκική στρατιωτική βάση λίγο βορειοδυτικά της Κομπάνι. Στήλες καπνού υψώθηκαν καθώς οβίδες έπληξαν τόσο την ανατολική όσο και τη δυτική πλευρές της Κομπάνι.

 

 

https://www.antenna.gr

Back to top button