ΆποψηΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προκαλεί και πάλι ο Dawkins προωθώντας την άμβλωση όλων των αγέννητων παιδιών με Σύνδρομο Down

 

 

images51NGE7IBΗ προώθηση της ευγονικής κατά των αγέννητων παιδιών με Σύνδρομο Down επανέρχεται συνέχεια στο προσκήνιο, και ειδικότερα από «επιστήμονες» όπως o Richard Dawkins που αδιαφορεί παντελώς για το δικαίωμα στη ζωή και την πραγματική ανθρώπινη ισότητα στο κρισιμότερο πεδίο εφαρμογής της.

 

Η λογική αυτών των επιστημόνων έγκειται στην «καθαρότητα» του ανθρώπινου είδους, που θα «απαλλαχθεί» από γενετικές διαφοροποιήσεις (σ.σ. pentapostagma.gr – απόρριψη και θάνατος για τα έμβρυα με γενετικές διαταραχές).

Με τις κατάλληλες προγεννητικές εξετάσεις ο Dawkins θεωρεί ότι το Σύνδρομο Down μπορεί να ανιχνευθεί πρώιμα, και ότι το μωρό μπορεί να «θανατωθεί ως ακόμη ένα ιατρικό απόβλητο» ώστε να μην επιβαρύνει με τη ζωή του τον «κόσμο μας».

Ο Dawkins τοποθετήθηκε πρόσφατα δημοσίως σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέροντας ότι είναι «ηθική πράξη η άμβλωση των μωρών με σύνδρομο Down προτού καν γεννηθούν».

Η σχετική συζήτηση ξεκίνησε όταν ο Dawkins περιέγραψε την κοινωνική κατάσταση στην Ιρλανδία και τον πολιτισμό της χώρας, προχωρώντας στην ευθεία κριτική τους.

Η Ιρλανδία είναι μία χώρα με ισχυρό κίνημα υποστηρικτών του δικαιώματος στη ζωή (σ.σ. pentapostagma.gr – pro-life supporters), ενώ οι αμβλώσεις ούτε προωθούνται ούτε καλύπτονται από κρατικές παροχές.

Μία γυναίκα απαντώντας στο tweet του Dawkins διερωτήθηκε «994 άνθρωποι με σύνδρομο Down θανατώθηκαν το 2012 προτού καν γεννηθούν στην Αγγλία και την Ουαλία. Το θεωρείτε εσείς αυτό πολιτισμό;»

Η απάντηση του Dawkins ήταν εξοργιστική, καθώς προωθεί ακόμη μία φορά τη μαζική θανάτωση αγέννητων παιδιών με Σύνδρομο Down: «Ναι είναι όντως πολιτισμός. Μιλούμε για έμβρυα, που έχουν διαγνωστεί (σ.σ. pentapostagma.gr – με σύνδρομο Down) προτού καν αποκτήσουν ανθρώπινα αισθήματα»…

Αφαιρώντας το μεγαλύτερο Δώρο του Θεού

Πώς όμως οι «επιστήμονες» που ακυρώνουν το δικαίωμα στη ζωή απέκτησαν τόση επιρροή και τόση δημοφιλία;

54,5 εκατομμύρια άνθρωποι θανατώθηκαν πριν καν γεννηθούν τα τελευταία 40 χρόνια μόνο στις Η.Π.Α. Για τους συγκεκριμένους ανθρώπους αφαιρέθηκε βίαια το δικαίωμα στη ζωή – δεν τους δόθηκε καν η δυνατότητα να αναπνεύσουν έστω για μία φορά. Η αφαίρεση του δικαιώματος στη ζωή μετατράπηκε σε μία λογική πράξη και κίνηση..

Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, που πλέον οι επιστήμονες που προωθούν τη θανάτωση όλων των αγέννητων παιδιών με χρωμοσωμικές διαταραχές δεν αντιμετωπίζονται με τη συνολική κατακραυγή της κοινής γνώμης..

pentapostagma.gr

Back to top button