Διεθνή

Οι Αμερικανοί έχουν 1,6 τρις δολάρια σε φοιτητικό χρέος..Δια βίου όμηροι αιώνιων φοιτητικών δανείων..

Οι Αμερικανοί 1,6 τρις δολάρια σε φοιτητικό χρέος..Δια βίου όμηροι αιώνιων φοιτητικών δανείων..Αυτός είναι ο δρόμος που ευαγγελίζονται όσοι ακολουθούν τυφλά το αμερικάνικο μοντέλο στην εκπαίδευση με την ανεξέλεγκτη ιδιωτικοποίηση εμπορευματοποίηση της και την απαξίωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Φοιτητές και πρώην μαθητές δηλώνουν ότι η πρόταση του Προέδρου Μπάιντεν σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους των φοιτητών δεν αγγίζει καν την αρχή αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι Αμερικανοί έχουν επί του παρόντος 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια-$1,600,000,000,000 σε φοιτητικό χρέος – ένα τεράστιο ποσό που σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τελματώσει να πληρώνουν φοιτητικά δάνεια αντί να επιδίδονται και να επενδύουν σε αυτά που σηματοδοτούν την έναρξη της ενήλικης ζωής, όπως η προκαταβολή για σπίτι ή αυτοκίνητο. Ενώ λάνσαραν το κολέγιο σε νέους Αμερικανούς ως εγγύηση για ένα ευτυχισμένο μέλλον μεσαίας τάξης αντίθετα έχει παραδώσει νέους πτυχιούχους στην αγκαλιά αδίστακτων ιδιωτικών δανείων και του δια βίου χρέους που είναι αδύνατο να αποπληρωθεί.

Είναι μια κρίση που οι διοργανωτές ανάγκασαν τους πολιτικούς να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας 2020: Ο γερουσιαστής Bernie Sanders έκανε εκστρατεία για τη διαγραφή όλων των φοιτητικών χρεών, ενώ η Ελίζαμπεθ Γουόρεν υποστήριξε 50.000 δολάρια για συγχώρεση. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξετάζει τώρα ένα σχέδιο για την ακύρωση 10.000 $ χρέους φοιτητικών δανείων ανά άτομο.Και όμως οι εμπλεκόμενοι μιλούν για «μια κυρίως μια συμβολική χειρονομία»

Για μένα, αυτό δεν καλύπτει ούτε ένα ολόκληρο εξάμηνο δηλώνει ένας φοιτητής (E.J. Go, New Jersey, 23). Το σχολείο μου είχε από τα πιο φθηνά δίδακτρα και το [λιγότερο] που θα έπρεπε να πληρώσω είναι 11.000 $ [ανά εξάμηνο] εάν δεν συμπεριλάβαινα στέγαση, πρόγραμμα γευμάτων και μετακινήσεις από το σπίτι. Είναι κυρίως μια συμβολική χειρονομία… χρωστάω λίγο περισσότερο από 110.000 $. Πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ υψηλότερο χρέος από εμένα, μερικοί χρωστούν ως και $ 500.000. ..Δεν είμαστε πλούσιοι. Πολλοί από εμάς είναι πολύ φτωχοί.

Αυτά τα δάνεια, πρέπει ν’ αποπληρωθούν σε μια χρονική περίοδο έξι ετών, επτά ετών, οκτώ ετών – αυτό είναι συνέχεια στο μυαλό σας όλη την ώρα, και τώρα πρόκειται να καθυστερήσει τη ζωή σας σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία…

Η Mari Kippins, Virginia, 38 λέει:

Οφείλω περίπου 187.000 δολάρια σε φοιτητικά δάνεια και έχω ακόμη ενάμισι χρόνο από το διδακτορικό μου πρόγραμμα πριν προχωρήσω σε μια πρακτική άσκηση και αναμένεται να πληρώσω αυτά τα δάνεια. Μόλις βρω δουλειά στον τομέα μου, οι πληρωμές των φοιτητικών μου δανείων πιθανότατα θα ισοδυναμούν περίπου στο κόστος μιας προκαταβολής ή ενός πραγματικά ακριβού ενοικίου διαμερίσματος.mailchi 27.1.21

Τ΄αμερικάνικο όνειρο και στην εκπαίδευση είναι εφιάλτης……Η υπερχρέωση των φοιτητικών δανείων είναι ένας ακόμη δείκτης της κατάρρευσης…..

dimpenews.com

Back to top button