Διεθνή

Ανακοίνωση Αρχιεπισκόπου Κύπρου: εκφράζω τη λύπη μου!

Ανακοίνωση Αρχιεπισκόπου Κύπρου: εκφράζω τη λύπη μου! ( σσ η κατάσταση είναι όντως αξιοθρήνητη) Πλήρη διερεύνηση στο σκάνδαλο. Η Εκκλησία θα εξέλθει ενδυναμωμένη.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου ( σσ μόνο λύπη όχι αποτροπιασμό;) για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις φημολογούμενες (φημολογούμενες…. o κόσμος το έχει βούκινο και εμείς κρυφό καμάρι) απάτες, ατασθαλίες και κάθε είδους ανηθικότητες στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου.

Διαβεβαιώνω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας ότι απόφασή μου είναι να διερευνηθούν πλήρως σε όλες τους τις διαστάσεις τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας. (σσ οπότε θα τραβήξει, είναι κοινός τόπος ότι η Εκκλησία ζημιώνεται όσο σέρνεται η υπόθεση και χρονίζει..) Η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στα δικαστικά  όργανά  της,  την πλήρη διερεύνηση της  υπόθεσης τα οποία και έχουν, ήδη, αρχίσει της έρευνές τους.   Καλώ και την Αστυνομία καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο και από κανένα αποδεκτά.

Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να διακρίνετε όλοι τον θεσμό της Εκκλησίας από πρόσωπα ανάξια της αποστολής τους. ( σσ η Εκκλησία έχει ωστόσο σαν θεσμός και μηχανισμός ανέκπτωτη ευθύνη σε ποιούς και με ποιά κριτήρια εμπιστεύεται αποστολές εδώ φάνηκε ότι ήταν εντελώς επιφανειακά ζύγισε σε μια πλάστιγγα τα δοτά πτυχία, τις συστατήριους για τον «Ιούδας ο δούλος και δόλιος, ο μαθητής και επίβουλος, ο φίλος και διάβολος» «Ιούδας ο προδότης δόλιος ων). Στην Εκκλησία υπάρχουν πάρα πολλοί κληρικοί που τιμούν την αποστολή τους. Η Εκκλησία, είμαι σίγουρος, θα εξέλθει ενδυναμωμένη από τη σημερινή κρίση.( σσ μόνο στην περίπτωση που δεν του χαριστεί ούτε κατ’ ελάχιστον χωρίς κλάδεμα το δεντρί δεν παίρνει τ΄απάνω του..)

Εύχομαι όπως ο Θεός ευλογήσει την είσοδό μας στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή , μας αξιώσει να φθάσουμε απερίσπαστα ( απερίσπαστα; όταν βοούν και οι πέτρες.. ακόμα φέρει ράσο ο πορνοστάρ και οι συμπρωταγωνιστές του στις κάμερες..τι περιμένετε να βγουν κι αυτά τα βίντεο; ) στη Μεγάλη Εβδομάδα για να μπορέσουμε να οικειοποιηθούμε τη Χάρη που απέρρευσε από τα Άχραντα Πάθη  και την Τριήμερη Ανάσταση του Χριστού.”

Είναι έκδηλη η κρίση θεσμού.. Να μην εκληφθεί ως ένα μεμονωμένο γεγονός γιατί θα έρθουν κι άλλοι αιφνιδιασμοί. Είναι ευκαιρία για αναθεωρήσεις και επανεκτίμηση… Δεν μπορούμε να πάμε όπως πηγαίναμε γιατί το ρίξαμε στα βράχια…

dimpenews.com

Back to top button