Κύπρος

Αποκηρύξατε τη Διζωνική

 

 

 

 

 

τουρκοκρατιαΠ Ρ Ε Π Ε Ι ΝΑ αποκηρύξουμε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Οποιουδήποτε, σωστού ή μη, περιεχομένου. Και πρέπει να εγκαταλείψουμε τις διακοινοτικές συνομιλίες. Και πρέπει να σχεδιάσουμε μια νέα Εθνική Στρατηγική. Και να καταφέρουμε να πείσουμε τους εν Αθήναις, ώστε να καταστεί Πανεθνική Στρατηγική. Ικανή ν’ αξιοποιήσει επιδέξια, επιτέλους, με αποτελεσματικότητα, τα όπλα του Δικαίου και της Ισχύος.

Ενισχύοντας διαρκώς τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συντελεστές εξισορρόπησης ισχύος έναντι της Τουρκίας:
1. Οικονομία, Άμυνα, Διπλωματία, Πληροφορίες, Δημογραφική κι Εθνική Συνοχή, με αγωνιστικό φρόνημα, είναι οι κύριοι συντελεστές εθνικής ισχύος.

2. Στρατηγικές συνεργασίες και συμμαχίες επί τη βάσει της σύγκλισης κοινών συμφερόντων, ενέργειες που θα προκαλούν κόστος στις επιδιώξεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αξιοποίηση της γεωπολιτικής αξίας της Κύπρου, της ιδιότητάς της ως μέλους της ΕΕ με υποθαλάσσια αποθέματα ενέργειας και της γεωγραφικής της θέσης στα διαμορφούμενα νέα δεδομένα στην κρίσιμης σημασίας Ανατολική Μεσόγειο, είναι οι κύριοι παράγοντες των εξωτερικών συντελεστών.

3. Με αποφασιστικότητα, αγώνες και θυσίες, μπορούν να διασώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ν’ ανακόψουν την επέκταση της τουρκικής κυριαρχίας σε ολόκληρη την Κύπρο και να διεκδικήσουν την ανάκτηση της κυριαρχίας της Κ.Δ. σε όλη την επικράτειά της.

Ε Ι Ν Α Ι ΟΛ’ ΑΥΤΑ η σύνοψη της Εθνικής Στρατηγικής Επιβίωσης, την οποία επιμένει δημοσίως να εισηγείται και με τη σεμνή αρθρογραφία του («Σ» 30/7 & 3/9/14), ο υπηρετήσας επί 4μηνο το 2006 Υπουργός Άμυνας, πρώην Υπαρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος ε.α. Φοίβος Κλόκκαρης. Ποιοι, όμως, από εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις στην Κυβέρνηση, στη Βουλή, στο Εθνικό Συμβούλιο και στα κόμματα, λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτές ή παρόμοιες εισηγήσεις; Για παράδειγμα:

Α Π Ε Μ Ε Ι Ν Α Ν , άραγε, στα κόμματα, πρώτ’ απ’ όλα στον ΔηΣυ και στο ΑΚΕΛ, κάποια ευσυνείδητα στελέχη, τα οποία, έχοντας συνειδητοποιήσει τη χρεοκοπία τής μέχρι τούδε πολιτικής στο Κυπριακό, έχουν την ευψυχία και την ικανότητα να πείσουν τις κομματικές τους ηγεσίες για την κατεπείγουσα ανάγκη έναρξης των ενδοκομματικών διαδικασιών μελέτης, συζήτησης και λήψης αποφάσεων για αναθεώρηση, για αλλαγή, για εγκατάλειψη της μέχρι τώρα κομματικής γραμμής και της αναζήτησης μιας άλλης πολιτικής στο εθνικό θέμα;

Φ Ο Β Ο Μ Α Σ Τ Ε πως αρνητική είναι η απάντηση. Μ’ αυτήν την κυβέρνηση στην εξουσία, μ’ αυτά τα κόμματα έχοντα τον πρώτο λόγο και τον ψηφοφόρο λαό στην… αποστρατεία της Αποχής, δεν διαφαίνεται ίχνος ελπίδας.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν ο, κακή μας τύχη, ΠτΔ κ. Χριστόφιας στις 27 Σεπτ. 2010 εκφωνούσε, με τα δικά του εγγλέζικα στους εν Ουσασιγκτώνι Brookings, τις βεβαιότητές του ότι οι Ερντογάν – Γκιουλ ήθελαν να λύσουν το Κυπριακό αλλά αντιμετώπιζαν προβλήματα «ίνσαϊτ δε κκάντρι, αρράουντ δε κκάντρι εντ άδερ ρίζονς», δεν είχε, άραγε, πληροφορηθεί από τον τότε διορισμένο στο Προεδρικό επί τουρκικών θεμάτων σύμβουλο κι επί θυγατρί γαμβρό του κ. Ν. Μούδουρο το προεκλογικό πρόγραμμα του 2007 για το Κυπριακό του κόμματος ΑΚΡ των Ερντογάν – Γκιουλ – Νταβούτογλου, το οποίο προχθές ανήρτησε στο διαδίκτυο ο κ. Μούδουρος;
Λάζ. Α. Μαύρος

Back to top button