Ελλάδα

O Πρόεδρος των Ελληνορθόδοξων Ρωμιών Λιβάνου προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση: «Oι ισλαμιστές παίζουν μπάλα με τα κεφάλια των Ορθοδόξων!» (BINTEO)

 

PROEDROSRUM-495x236Ο πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου, που είναι απ’ευθείας απόγονοι των Βυζαντινών (και τους λένε Ρουμ από το Ρωμιοί), προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και θαυμασμό. Μιλώντας ελληνικά και αφού ασπάστηκε την ελληνική σημαία, μίλησε με δραματικό τόνο για τις σφαγές που υφίστανται οι Ορθόδοξοι από τους «ισλαμιστές εγκληματίες που η Ουάσιγκτον εξόπλισε και εφοδίασε επί σειρά ετών και τους ανέχεται», όπως χαρακτηριστικά είπε, «να παίζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των Χριστιανών».

 

 

 

«Κεφάλια κόβονται και στη συνέχεια παίζεται ποδόσφαιρο με αυτά. Άνδρες σταυρώνονται, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκκλησίες καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, κοιμητήρια βεβηλώνονται. Μέλη ακρωτηριάζονται. Σταυροί απομακρύνονται από τις εκκλησίες. Μοναχές και επίσκοποι απαγάγονται. Άλλοι τοποθετούνται σε «κλουβιά», για να πουληθούν. Σπίτια σφραγίζονται με το αρχικό γράμμα «Νουν», δηλαδή με το «Ν», ως διαφοροποίηση από τους Χριστιανούς. Γράφουν στους τοίχους των Εκκλησιών της Τρίπολης του Λιβάνου απειλές με «σφαγή» και το «έγκλημα» είναι η λατρεία του Σταυρού» δήλωσε κ. Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους.

 

 

 

«Επειδή είναι η γλώσσα της Αγίας Γραφής και η γλώσσα των προγόνων μου από τους Ρωμιούς της Ανατολής, θέλησα να μιλήσω σήμερα στην ελληνική γλώσσα, παρά το γεγονός ότι δεν την κατέχω καλά. Όμως, λόγω αρχής, θα το κάνω» , δήλωσε ο Ελ Χούρι, υπενθυμίζοντας στους αδαείς ότι υπάρχουν κομμάτια του Ελληνισμού, για τα οποία το επίσημο ελληνικό Κράτος αδιαφορεί παντελώς για την ύπαρξή τους.

Η ομιλία, την οποία παρακολούθησε το pentapostagma.gr, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, με πρωτοβουλία του σωματείου «Οι φίλοι του τάματος του Έθνους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμείς, ως Έλληνες χριστιανοί, επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, υπακούοντας τυφλά ως συνήθως στις εντολές της Ουάσιγκτον, υποστηρίξαμε τους ισλαμιστές εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, ενώ δεν προβήκαμε ούτε σε ένα απλό  διάβημα διαμαρτυρίας στη Διεθνή Κοινότητα για τη θρησκευτική γενοκτονία που συντελείται στη Μέση Ανατολή καθημερινά. Νομίζουμε ότι τα λόγια απλά περιττεύουν…

 

http://www.pentapostagma.gr 

Back to top button