breaking newsΕλλάδα

Ξεχειλίζει η οργή για το… «πλημμέλημα» με τους 100 νεκρούς στο Μάτι

Οργισμένη κάτοικος στον αέρα εκπομπής: «Αντε γαμ… – Δεν μπορώ να ακούω την κάθε μαλ…» (Βίντεο)

Θυμό και αγανάκτηση προκαλεί η άσκηση ποινικής δίωξης… σε βαθμό πλημμελήματος κατά 20 προσώπων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

Η δικαίωση που περίμεναν εδώ και επτά μήνες, όπως λένε οι κάτοικοι, δεν ήρθε.

«Δεν γίνεται να θεωρώ δικαίωση μια ενδεχόμενη ποινή πέντε ετών που μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι 100 άνθρωποι στο Μάτι δεν πέθαναν ανασταλτικά. Μου φαίνεται άδικο. Πέρασα 66 ημέρες στο νοσοκομείο, έχω κάνει δυο επεμβάσεις και πρέπει να κάνω άλλες δύο ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να περπατήσω», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Αισθάνομαι θυμό. Τόσο για την κατηγορία του πλημμελήματος όσο και τον ανασταλτικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει η ποινή», λέει η ίδια.

Ενδεικτικό της οργής που επικρατεί στο Μάτι είναι η έκρηξη κατοίκου το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Απαντώντας στο δημοσιογράφο, Δημήτρη Χατζηνικόλα, ο οποίος έκανε αναφορά για άναρχη δόμηση της περιοχής, η κάτοικος είπε: «….Την κάθε μ… του κάθε δημοσιογράφου, να μου απαντήσει τι ο κ. Χατζηνικόλας; Ο Βουτζάς είναι άναρχη δόμηση; Ο Βουτζάς είναι εντός σχεδίου. Από εκεί δεν μου ήρθε η φωτιά; Έξω από τα σπίτια τους οι περισσότεροι είναι νεκροί επειδή δεν ακούστηκε μια σειρήνα. Εγώ έχω κάνει το καλύτερο που μπορούσα, αδειάζαμε πολυκατοικίες παίρναμε τους νεκρούς με τα χέρια και τους πηγαίναμε στα ασθενοφόρα. Τι να την κάνω εγώ την απάντηση του κ. Χατζηνικόλα, να σας πω εγώ που να την βάλει την απάντησή του ο κ. Χατζηνικόλας».

 

 

Back to top button