Κύπρος

Αν είστε μάγκες, τώρα Σαμαρά, Αναστασιάδη

 

του Λάζαρου Μαύρου-sigmalive-simerini

 

 

mcdΣ Τ Η Ν ΚΡΙΣΙΜΗ κατάσταση που σήμερα βρίσκεται ο Ελληνισμός -κι όταν λέμε Ελληνισμός εννοούμε πρωτίστως τα δύο άθλια επί του παρόντος κράτη μας, το ελλα-δικό μας και το κυπριακό μας- όποιοι κι αν είναι στην εξουσία, ακόμα και αν ουδόλως τρέφουμε προς αυτούς και ιδίως προς τις ικανότητές τους, την παραμικρή εμπιστοσύνη – ένα πρωτίστως οφείλουμε: Να υποστείλουμε όλες τις κομματικές σημαίες. Να πετάξουμε στα σκουπίδια την πρωταίτια, την καρκινογόνο ασθένεια του σάπιου πολιτεύματος και των αγκυλωμένων μυαλών μας, που αδιάντροπα ανεχόντουσαν το απεχθέστατο «το κόμμαν τζιαί τ’ αμμάθκια σας» (σ.σ. «στραβάρα μες στ’ αμμάθκια μας») και να επιδοθούμε στο πρώτιστο και κατεπείγον:

 

Α Υ Τ Ο Ι ΠΟΥ σήμερα κυβερνούν, Αντώνης Σαμαράς εν Αθήναις και Νίκος Αναστασιάδης εν Λευκωσία, να πάρουν και, προπάντων, να υλοποιήσουν, τις πιο σωστές αποφάσεις για την έμπρακτη απόκρουση της Τουρκίας. Για την αποτελεσματική άμυνα Κύπρου, Αιγαίου, Θράκης. Για την αποτελεσματική διασφάλιση, όχι απλώς της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο κρατών μας στις θαλάσσιες Αποκλειστικές Οικονομικές μας Ζώνες, αλλά του καθήκοντος να μην καταντήσουμε υποτελείς νεο-ραγιάδες του τουρκικού νέο-οθωμανισμού. Του καθήκοντος ν’ αξιοποιήσουμε υπέρ του εθνικού συμφέροντος του Ελληνισμού τα «θεόσταλτα» Κοιτάσματα των θαλασσών μας. Να τα καταστήσουμε ευλογία και όχι κατάρα.

Να εκμεταλλευτούμε ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΩΝ την αναβαθμισμένη γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση που η… γεωγραφία μας έδωσε το προνόμιο (αν είμαστ’ ικανοί) ή την αιχμαλωσία (αν είμαστ’ ανίκανοι), να έχουμε στην παγκόσμιας σημασίας Ανατολική ΜΑΣ Μεσόγειο. Όπου, αιώνες τώρα, δόλιοι Εγγλέζοι αποικιοκράτες πρωτίστως εκμεταλλεύονται, αιμοσταγείς οθωμανοί και νεο-οθωμανοί κατακτητές, γενοκτόνοι ασελγούν και ξεπαστρεύουν.

 

 

Δ Η Λ Α Δ Η, δεν μας ενδιαφέρει -δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει- για να το πούμε αλλιώς, ποιος θα κερδίσει τις επόμενες προεδρικές ή βουλευτικές, ή δημαρχιακές εκλογές και ποιο κόμμα θα ανεβάσει ή θα κατεβάσει τα ποσοστά του. Κι όπως το λένε τα σημερινά μας παιδιά «χεστήκαμε ποιος σκατάς θα ‘ναι στην εξουσία»! Τρέμουμε, όμως, κυριολεκτικά, μην αποτύχουν οι νυν κυβερνώντες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τώρα που «χίλια μύρια κύματα» έχουν φέρει έτσι τα πράγματα, ώστε ο Ελληνισμός, αν έχει δυο δράμια νουν, του δίδεται η σπάνια ευκαιρία, να παίξει ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ένα σπουδαίο παιχνίδι αξιοποίησης της γεωγραφικής του θέσης, την οποία, αν άλλοι ήταν στη θέση του, θα… μεσουρανούσαν! Κύριε Αντώνη Σαμαρά και κύριε Νίκο Αναστασιάδη, ήρθε η στιγμή ν’ αποδείξετε αν είστε μάγκες…

 

 

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πότε πριν, Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί, Ρώσοι και ουκ ολίγοι εκ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εταίροι και διεθνείς κολοσσοί – πετρελαϊκές εταιρείες και Κούρδοι και ανθιστάμενοι στους αποκεφαλιστές ισλαμιστές εντός και εκτός Τουρκίας κι αμφιταλαντευόμενοι «δεξαμενοσκεπτίτες» στην υπερδύναμη της βορείου Αμερικής, ΜΕΤΡΗΣΑΝ και μετρούν τι, άραγε, θα κάμει η Ελλάς και η Κύπρος, τις οποίες ο στρατηγικός πατήρ του νεο-οθωμανισμού Νταβούτογλου θεωρεί «μηδενικό πρόβλημα»;
Λάζ. Α. Μαύρος

http://www.sigmalive.com/simerini

Back to top button