Ελλάδα

ΑΟΖ Κύπρου: Ίωση καταγγελιών και στη Κύπρο. Ξηρό εκεί δεν έχουν;

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

 

kypros-aozΔεν φτάνει η ίωση καταγγελιών στην Ελληνική Βουλή για ότι κινείται και ότι δεν παράγει, η ίωση φαίνεται ότι μεταδόθηκε και στη Κύπρο. Εχουν τρελλάνει τον ΟΗΕ και την ΕΕ στις καταγγελίες (βλέπετέ τα εδώ). Ξέρετε, όπως ο θίασος της Ελλάδας, με τους οποίους γελούν όλοι διεθνώς.

Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι μια συνολική οριοθέτηση των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων Ελλάδας και Κύπρου και να αποσταλούν οι συνταγμένες στον ΟΗΕ. Η CIA δεν παραδέχεται ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν ΑΟΖ. Μη το μπερδεύετε με αυτό που λένε όλοι, ότι σέβονται τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της. Έχει άλλο νόημα απο αυτό που η προπαγάνδα προσπαθεί να περάσει.

 

Υφαλοκρηπίδα απο μόνη της σε μια χώρα δεν υπάρχει, απο τη στιγμή που αυτή έχει υπογράψει το Νόμο της Θάλασσας.  Έτσι, αυτό για τα 200 μέτρα βάθος και πρίν απο τις ακτές ότι είναι υφαλοκρηπίδα δεν παίζει πια. Μόνο οριοθέτηση υπάρχει στο Νόμο της Θάλασσας για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και τίποτα άλλο.

Η Ελλάδα ήδη έχει βέβαια παραχωρήσει και κάποια δικαιώματα της διαχείρισης των θεμάτων της ΑΟΖ και της υφαλοτρηπίδας της στην ΕΕ, για τα οποία αυτή πρέπει να αποφασίσει.  Ξαναδιαβάστε το.

H Ελλάδα δεν μπορεί να ανακηρύξει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα απο μόνη της, γιατί και σε αυτό έχει παραχωρήσει Εθνικά δικαιώματα στην ΕΕ. Τόσοι “ειδικοί” που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ επι χρόνια, γιατί δεν σας το έχουν πεί; Δεν διερωτάσθε;

Την ώρα που όπως βλέπετε στη φωτογραφία, το Barbaros είναι 25 μίλια απο τη Λεμεσσό στη περιοχή του οικοπέδου 1 της υποτιθέμενης Κυπριακής ΑΟΖ και ένα μήνα μετά τις αποκαλύψεις μου για τα σοβαρά θέματα  της εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής του ΥΠΕΚΑ (διεθνή ύδατα, συμβόλαια ΥΠΕΚΑ, ανύπαρκτες ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδες Ελλάδας και Κύπρου) ακόμη και με video, ξαφνικά όλοι διεπίστωσαν απο “μόνοι” τους ένα σημαντικό μέρος απο όσα σας έλεγα.

Μέχρι ένα μήνα πρίν πού ήταν; Εσείς αυτά που πρώτος έφερα στη δημοσιότητα, γιατί δεν τα είχατε ακούσει ποτέ από άλλον;

Θα θυμάστε, πως επι μήνες η πάλαι ποτέ “φίλα” προσκείμενη μου neakriti.gr δεν είχε αναφέρει τίποτα στο ραδιόφωνο για το θέματα αυτά, πλήν των δικών μου σχετικών άρθρων στην ιστοσελίδα της. Κάποιος λόγος θα υπήρχε, όπως και ότι κανείς δεν με ρώτησε απο κανένα MME για τα θέματα αυτά.

Στο τέλος, η παρέα απο τις ΗΠΑ έβγαλε το “δικό” της άνθρωπο σε ΜΜΕ για να φανεί ότι αυτός ήξερε ή ότι είχε πεί πρίν χρόνια μερικά από όσα είχα πεί ένα μήνα πρίν. Εσείς τότε γιατί δεν τα ξέρατε και τα μάθατε με τον “άσχημο” τρόπο απο εμένα;

O λόγος που σας τα λέω έτσι “άγρια” είναι για να σας δώσω να καταλάβετε, ότι κάποιοι θέλουν στην Ελλάδα πάντα οι “δικοί” τους άνθρωποι να έχουν το πάνω χέρι σε σοβαρά εθνικά θέματα είτε αυτά είναι η ΑΟΖ είτε αυτά είναι οι υδρογονάθρακες. Για όσους δεν είναι “δικοί” τους άνθρωποι, στήνουν μέχρι και παιγνίδια για να τους συκοφαντούν. Φυσικά υπάρχει και ο εργολάβος της υπόθεσης, ο χειριστής της μπάλας… Ψάξετε στα ΜΜΕ.

Αν ο λαός θυμόταν ποιοί του φουσκώναν φούσκες και ποιούς φίλους έχουν τώρα, τότε τα πράγματα θα ήταν αλλοιώς στη χώρα. Ψάχτε το λίγο.

Tα κουδούνια μου…

Απο ανατολικά της Καρπασίας στη Κύπρο με τα περίφημα “ιδιοφυή” γαϊδούρια της μέχρι νότια της Λεμεσσού κάνει βόλτες για έρευνες το Barbaros. Στην Ελλάδα τί κάνουν; Καταγγελίες πάλι;

Mίλησαν μέχρι και για “μυστικές” Ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις στο Καστελόριζο. Μόνο που χωρίς NAVTEΧ αυτές δεν γίνονται. Σε ποιούς τα λένε αυτά; Σε εσάς… Τότε εντάξει.

Στα διεθνή ύδατα της Κύπρου κάνει τις έρευνες του το Barbaroς αφού ΑΟΖ δεν υπήρξε ουδέποτε στη Κύπρο και για αυτό μιλούν για “συνεκμετάλλευση” στα σύνορα των ΑΟΖ της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου. Eκεί, ποιός να τους “πιάσει”;

Γιατί όμως η χώρα μας να κινείται σαν κοινό λαμόγιο; Γιατί δεν κάνει το αυτονόητο, να κηρύξει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με γεωγραφικές συντεταγμένες στον ΟΗΕ;

Έχουν υπογράψει κάποιο κρυφό μνημόνιο με τη Τουρκία σαν το περίφημο μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ;

Αύριο το Barbaros μπορεί να έλθει νόμιμα όπως αποκάλυψα σε παλαιότερο άρθρο μου νότια της Κρήτης ή στα ανατολικά της Πελοποννήσου ή στη Χίο που υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα ή στα βορειοανατολικά της Κρήτης ή στα νότια της Θεσσλονίκης και όχι στα 12 νμ  όπως στη Κύπρο αλλά στα 6 νμ. Mετά τα 6 νμ υπάρχουν μόνο διεθνή ύδατα. Αγοράστε σημαιούλες.

Τίγκα στο φυσικό αέριο είναι το Αιγαίο. Δεν σας το λένε; Δέστε εδώ.

Επι δεκαετίες έψαχναν για υδρογονάθρακες στο Αιγαίο πολυεθνικές εταιρείες. Έχω αναφερθεί σε αυτές σε παλαιότερα άρθρα μου. Το ξέχασαν και αυτό. Γιατί να ξεχάσουμε ως ασήμαντα τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη Λέσβο και στη Σαμοθράκη; Είναι πολλά τα λεφτά…

Τίγκα στο φυσικό αέριο είναι το Αιγαίο.

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ για Ελλαδα και Κύπρο συνολικά με οριοθέτηση στον ΟΗΕ είναι μονόδρομος. Μετά υπάρχει το δικαστήριο της Χάγης για όποιον γείτονα διαφωνεί να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις του. 

Η Ελλάδα βέβαια όπως προανέφερα δεν μπορεί να το κάνει. Δεν μπορεί να κάνει ανακήρυξη… Η αλήθεια είναι πικρή. H Ελλάδα χρειάζεται ηγέτη που να βλέπει πιο μπροστά απο τους άλλους και να βρίσκει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Επειδά τα πράγματα έχουν σφίξει για τη κυβέρνηση, πιστεύω ότι σύντομα θα αναστηθεί το φάντασμα του Ξηρού να κάνει σούζες έξω απο καμμία Πρεσβεία. Το καθεστώς το χρειάζεται. Η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι ακόμη μακρυά.

 

 

http://zcode-gr.blogspot.gr

Related Articles

Back to top button