Διεθνή

ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ – ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

shariaΕν όψει του αυξανόμενου αριθμού των Βρετανών μουσουλμάνων που ταξιδεύουν στη Μέση Ανατολή, για να ενταχθούν στην εξτρεμιστική οργάνωση  του ‘Ισλαμικού Κράτους’, η Βρετανία άρχισε να λαμβάνει σοβαρά μέτρα για να αντιμετωπίσει την αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ της βρετανικής νεολαίας…

 

 

Σε απάντηση στην αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή,  η βρετανική αστυνομία έχει προβεί σε εξαιρετικά υψηλό αριθμό… αντιτρομοκρατικών ερευνών.  Έχουν ήδη, συλληφθεί 218 άτομα με την κατηγορία της τρομοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, στα μέσα της εβδομάδας,  από τον επικεφαλής  της Αντιτρομοκρατικής της Scotland Yard, Mark Rowney.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού, η βρετανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει προγράμματα από-ριζοσπαστικοποίησης, με στόχο την αποκατάσταση των τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τη Συρία, ώστε να τους αποτρέψει να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα.

«Περίπου 50 άτομα την εβδομάδα αναγκάζονται να παρακολουθούν τα προγράμματα της απο-ριζοσπαστικοποίησης, γράφει η βρετανική εφημερίδα ‘The Guardian’, στο φύλλο της Παρασκευής.

Στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται συμμετέχουν Βρετανοί ιμάμηδες  που προσπαθούν με παροχή συμβουλών να τους αλλάξουν γνώμη για την υπόσταση του Ισλάμ, μέσω θρησκευτικών μαθημάτων.

Το παράδειγμα της Βρετανίας, πρόκειται να ακολουθήσουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, προκειμένου να κρατήσουν μακριά τις τρομοκρατικές απειλές.

Η αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη και πηγαίνουν να πολεμήσουν με το ‘ ισλαμικό κράτο’ έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες ανησυχίες.

Πιστεύεται ότι τουλάχιστον 3.000 μουσουλμάνοι από ευρωπαϊκές χώρες έχουν  ενταχθεί στην τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’, σύμφωνα με τη δήλωση του Gilles de Kerchove, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: