Κύπρος

Ελλήνων εορτή τα 54 χρόνια της Κ.Δ.

Με τον Λάζαρο Μαύρο -πηγη sigmalive/simerini

κυπριακή-δημοκρατία-επέτειος-ανεξαρτησίαςΕ Λ Λ Η Ν Ω Ν ΓΙΟΡΤΗ τα 54 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας: Γιορτάζουμε σήμερα την Κ.Δ. που με αγώνες, θυσίες και εκατόμβες διασώζει, μέσα από τραγικές ανεπάρκειες, καταστροφές, προδοσίες και εχθρικές επιβουλές, για 54 χρόνια ο Ελληνισμός. Κι αυτό ακριβώς δηλοί και η σημερινή στρατιωτική παρέλαση της Εθνικής Φρουράς των Ελλήνων Κυπρίων και της ΕΛ.ΔΥ.Κ., των αδελφών Ελλαδιτών Ελλήνων.

 

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν ΤΟΥ ηρωικού, ένοπλου, αντιαποικιακού, εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, που διεξήγαγε ο λαός, με ηγέτη του τον Εθνάρχη Μακάριο, υπό το λάβαρο της θρυλικής ΕΟΚΑ των αρχαγγέλων της λευτεριάς με αρχηγό τον Διγενή, υπήρξε η Κ.Δ. που εγκαθιδρύθηκε τη 16η Αυγούστου 1960. Προϊόν, συνάμα, της εγκατάλειψης του προαιώνιου σκοπού της Αυτοδιάθεσης – Ένωσης, και της φοβερής «αδήριτης ανάγκης» που επέβαλαν οι επιλογές κι οι «συμμαχίες» των συν-αρχιτεκτόνων των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου 1959, Καραμανλή και Αβέρωφ των Αθηνών. Που έφεραν «νομίμως» εδώ την ΤΟΥΡΔΥΚ και την Τουρκία ως «εγγυήτρια». Κι επέτρεψαν στους Εγγλέζους μόνιμη συνέχιση των καταλοίπων της αποικιοκρατίας, με τις εδώ στρατιωτικές βάσεις τους.

 

 

 

Γ Ι Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Υ Μ Ε σήμερα και τους αγώνες του κυπριακού Ελληνισμού, με επικεφαλής τον Εθνάρχη Μακάριο, για την απαλλαγή της Κ.Δ. από τις τουρκοφόρες δουλείες του ζυριχικού εκτρώματος, που καθιστούσαν σκοπίμως θνησιγενές, υποχείριο της Άγκυρας, το κυπριακό κράτος.

 

 

Γ Ι Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Υ Μ Ε και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στην ένοπλη τουρκική επίθεση της τουρκανταρσίας του 1963-64. Προϊόν εκείνου του αγώνα υπήρξε, από 4ης Μαρτίου 1964 στον ΟΗΕ, η Κ.Δ. διεθνώς αναγνωρισμένη, με κυβέρνηση αμιγώς των Ελλήνων Κυπρίων. Αντιμέτωπη διαρκώς με τον τουρκικό επεκτατισμό και τους ελεγχόμενους από την Άγκυρα μέσω των στασιαστών της τρομοκρατικής ΤΜΤ θυλάκους.

 

 

Γ Ι Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Υ Μ Ε την Κ.Δ. η οποία άντεξε την πανούκλα του εμφύλιου διχασμού. Και το μέγιστο κακούργημα προδοσίας και καταστροφής, που διέπραξαν εναντίον της η ανθελληνική χούντα των Αθηνών και τα εδώ όργανά της: Την πισώπλατη μαχαιριά της απόσυρση της ελλαδικής μεραρχίας το 1967 και το φρικτά προδοτικό κι αδελφοκτόνο πραξικόπημα του 1974. Γιορτάζουμε την Κ.Δ. που, προδομένη κι εγκαταλελειμμένη, άντεξε τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα. Άντεξε τον ακρωτηριασμό και τη διχοτόμηση των εδαφών της. Τον ακρωτηριασμό της ζωής των κατοίκων της. Και, με το τουρκικό πιστόλι στον κρόταφο, στάθηκε ικανή, 54 χρόνια, να μην υπογράφει τη διζωνική – θανατική καταδίκης της.

 

 

Γ Ι Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Υ Μ Ε αυτήν την Κ.Δ. την οποία διέσωσε το 2004 αυτοπροσώπως και ιδιοχείρως ο ίδιος ο λαός, με το 76%, στο δημοψήφισμα και με ηγέτη του ΟΧΙ τον Τάσσο Παπαδόπουλο, απέναντι στην απειλή μετατροπής της σε τουρκοβρετανικό προτεκτοράτο του εκτρωματικού Σχεδίου Ανάν.

 

Μ Ε ΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι, ο Ελληνισμός δεν θα επιτρέψει την υποδούλωση της Κύπρου (υπό το σχήμα τής τεκταινόμενης στις διαπραγματεύσεις, Διζωνικής – Διχοτομικής λύσης τού Συνεταιρισμού Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών) στη νέα. εφ’ όλης της Κύπρου, 3η Τουρκοκρατία…

Back to top button