breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Γονείς μηνύουν την Amazon γιατί πουλάει φτηνά σετ αυτοκτονίας σε ανήλικους, με βιβλίο οδηγιών για γρήγορο θάνατο!

Δώδεκα οικογένειες που πενθούν τα παιδιά τους, μήνυσαν την Amazon επειδή τους πούλησε φτηνά… «σετ αυτοκτονίας»! Kατηγορούν την εταιρία πως χορηγεί αδιακρίτως πακέτα νιτρώδους νατρίου, ενός συντηρητικού τροφίμων, αλλά ταυτόχρονα μια θανατηφόρα χημική ουσία, σε εφήβους με κατάθλιψη ή προβλήματα ψυχικής υγείας, που αναζητούσαν τρόπους αυτοκτονίας!

Η 17χρονη έφηβη με τις τάσεις αυτοκτονίας Ava Passananti, ο 17χρονος Ethan McCarthy απο το Μίλτον της Δυτικής Βιρζίνια, όσο και η 16χρονη Christine Johnson από το Χίλιαρντ, ο Michael Scott, ο Tyler Muhlmann, ο DJ Viglis και όλα τα παιδιά οι γονείς των οποίων θέλουν να καθίσουν στο σκαμνί την Amazon για την πολιτική της, αγόρασαν την θανατηφόρα ουσία για μόλις 19,99 δολάρια, συν τα έξοδα αποστολής.

Το νιτρώδες νάτριο υψηλής καθαρότητας 99% πωλείτο από την εταιρία χωρίς προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο που διατρέχουν.

Ούτε ελάμβαναν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χορήγησης ενός αντίδοτου, ισχυρίζεται η δικηγόρος των οικογενειών Carrie Goldberg.

(Ava Passannanti, 17)

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής γνώριζε ήδη από το 2018, ότι η φονική χημική ουσία χρησιμοποιείται σε αυτοκτονίες και σκότωνε παιδιά, γιατί της το είχαν θέσει υπόψη της, της είχαν γίνει συστάσεις και της είχαν αποσταλεί ενημερωτικά σημειώματα, σύμφωνα με την δικηγόρο των οικογενειών Carrie Goldberg, αλλά συνέχισε να την πουλάει χωρίς προϋποθέσεις και την πούλησε στα παιδιά τους «πακέτο» με το βιβλίο οδηγιών… αυτοκτονίας και φάρμακα κατά του εμετού για να διασφαλιστεί ο θάνατος!

Πολλά από τα παιδιά όπως η Ava Passannanti, ο Μichael Scott, Tyler Muhleman, κ.ά. κάλεσαν τους γονείς τους, να τους προλάβουν την ύστατη ώρα, κάτι που δεν έγινε εφικτό γιατί είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες.

(Ethan McCarthy, 17 – Kristine Johnson, 16)

«Αντί να το βγάλει από το ράφι, η Amazon προσέλαβε δικηγόρους που την συμβούλευσαν, ότι δεν ήταν καθήκον τους να σταματήσουν να πουλούν το νιτρώδες νάτριο», είπε η Goldberg, προσθέτοντας ότι, παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις των χαροκαμμένων γονέων, το προϊόν παρέμενε άμεσα διαθέσιμο, χωρίς ελέγχους επαλήθευσης ηλικίας και μόλις τον Οκτώβριο του 2022 η Amazon είπε ότι είχε αλλάξει τους κανόνες της για να περιορίσει την πώληση νιτρώδους νατρίου καθαρότητας 99% μόνο σε κατόχους επαγγελματικών λογαριασμών.

(Τyler Schmidt, 15)

Στην αγωγή τους ισχυρίζονται ότι ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου πωλούσε «πακέτα νιτρώδους νατρίου με άλλες προσφορές για τη δημιουργία του κιτ αυτοκτονίας», συμπεριλαμβανομένου του «Tagamet», ενός φαρμάκου μείωσης των οξέων του στομάχου που συνιστούν τα διαδικτυακά… φόρουμ αυτοκτονιών για την «πρόληψη του εμετού που σώζει ζωές» και ένα αντίγραφο του βιβλίου οδηγιών αυτοκτονίας του Dr. Philip Nitschke, «Το Ειρηνικό χάπι», σύμφωνα με τη μήνυση.

Ayden Wallin, 16)

«Αν [η χημική ένωση] δεν ήταν διαθέσιμη στο Amazon.com για αγορά από ανήλικο — χωρίς γονική άδεια ή επαλήθευση ηλικίας πολλά παιδιά δεν θα είχε πεθάνει», αναφέρει η αγωγή.

«Αντίθετα, η Amazon πούλησε το θανατηφόρο προϊόν» και μάλιστα την ουσία στην πιο καθαρή της μορφή 99,6% που είναι πολύ μεγαλύτερη από το 6% που συνίσταται για οικιακή χρήση.

«Η Amazon γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι επωφελείται από ευάλωτους ανηλίκους», αναφέρει η μήνυση, σύμφωνα με την Daily Mail.

(Hannah Allen, 21)

Οι έφηβοι, «δεν γνώριζονταν μεταξύ τους, ούτε γνώριζαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Όμως, οι θάνατοί τους είναι τόσο πανομοιότυποi όσο και ο ρόλος που έπαιξε η Amazon για να επιτρέψει το πρόωρο τέλος της ζωής τους», αναφέρουν τα αρχεία.

Υπήρξαν τουλάχιστον 260 αυτοκτονίες που συνδέονται με δηλητηρίαση από νιτρώδες νάτριο μεταξύ 2018 και 2020, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Οι πιο πρόσφατοι θάνατοι που χειρίστηκε η εταιρεία της Goldberg σημειώθηκαν μέχρι το 2022, τη χρονιά που η Amazon είπε ότι είχε επιτέλους λάβει μέτρα, τέσσερα χρόνια αφότου φέρεται να ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά.

(Μichael Green Jr, 20)

PrimeNews.

Back to top button