ΆποψηΚύπρος

Αιδώς Αργείοι πολιτικάντηδες, που ζητάτε και αύξηση χορηγίας

Γ. Καλλινίκου-πηγη philenews

 

 

imagesG2ICV7EL«Είναι κοινωνικά άδικο την ώρα που 15% του πληθυσμού βιώνουν την ανεργία, 7% του πληθυσμού είναι σε κοινωνικά παντοπωλεία, να έχουμε ανθρώπους με πολλαπλές συντάξεις ή με σύνταξη και μισθό». Τάδε έφη, Αβέρωφ Νεοφύτου, προχθές, όταν σχολίασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους πολυσυνταξιούχους. Μια πολιτική τοποθέτηση που πλημμυρίζει από ανθρωπισμό. Την ακούς και λες, επιτέλους, οι πολιτικοί μας αρχίζουν να αποκτούν ευαισθησίες. Και πολιτική δικαιοσύνη στο σκέπτεσθαι.

Την ακούνε οι άνεργοι, οι άποροι, οι διαβιούντες χάρις στο φαγητό που παίρνουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι «τυχεροί» που επιζούν με τα τεράστια τρία Ε (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) και χαμογελούν. Νοιώθουν, αν μη τι άλλο, ότι οι πολιτικοί επιτέλους, άρχισαν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα της Κύπρου των ερειπίων. Οποία πλάνη! Την ίδια στιγμή, ακούνε από τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος να λέει: «Η Δημοκρατία κοστίζει και αν είναι για δυο-τρία επιπρόσθετα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο να απαλλαγούμε από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις οποιουδήποτε επιχειρηματία που δίνει εισφορές στα κόμματα, θεωρώ πως πρέπει να τολμήσουμε»

. Ταυτόχρονα, ακούει ότι στον προϋπολογισμό του 2015, που εστάλη στη Βουλή, δεν έχει αποκοπεί ούτε ένα σεντ από την κρατική χορηγία των 6,8 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στα κόμματα. Μαθαίνει ότι τα επιπρόσθετα δυο-τρία ψωροεκατομμυριάκια στα οποία αναφέρθηκε ο Αβ. Νεοφύτου, βρίσκονται στο επίκεντρο παρασκηνίου που εξελίσσεται στη Βουλή, ώστε τα 6,8 εκατ. να εκτοξευθούν στα 9,8 εκατ.!!! Και βεβαίως, ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης αυτού του τόπου, διερωτάται πώς να συγκρατήσει την πίεση και να μην εκτοξευθεί κι αυτή σε ύψη που θα του επιφέρουν εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Το έκαναν και πέρσι τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε συμπαιγνία με το υπ. Οικονομικών. Ενώ είχαν κουρευτεί τα πάντα σε αυτό τον τόπο, από τα επιδόματα και τα βοηθήματα σε φτωχούς και ανήμπορους, μέχρι τις συντάξεις ηλικιωμένων που δεν τους αρκούσαν όσα έπαιρναν ούτε για τα φάρμακα που αγοράζουν, από την κρατική χορηγία των 6,8 εκατ. δεν κόπηκε ούτε ένα σεντ. Το ξανακάνουν και φέτος. Με περισσότερο θράσος. Με περισσότερη προκλητικότητα. Με περισσότερη αναίδεια.

 

 

 

Όχι μόνο δεν κόβουν ούτε σεντ, αλλά προωθούν και αύξηση μερικών ψωροεκατομμυρίων. Για να μην λερώνουν τα χέρια τους παίρνοντας εισφορές από επιχειρηματίες, λένε. Αν θέλατε πράγματι να έχετε καθαρά χέρια, κύριοι, θα το πετυχαίνατε και με τα 6,8 εκατ. Έτσι ακριβώς όπως αποδείξατε και με την περίπτωση της Focus. Σας προκαλώ, κύριοι Αβέρωφ και Γεωργιάδη. Πηγαίνετε σε κάποιο κοινωνικό παντοπωλείο και πέστε τους ότι θέλετε αύξηση της χορηγίας. Πηγαίνετε σε κάποιο γραφείο ανεργίας και πέστε τους το. Πηγαίνετε σε μια οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει το δάνειο και περιμένει από ώρα σε ώρα την εκποίηση. Πηγαίνετε σε κάποιο νέο που εγκατέλειψε τις σπουδές του γιατί οι γονείς του έμειναν άνεργοι και πέστε του ότι χρειάζεστε μερικά επιπρόσθετα εκατομμύρια.

 

Πηγαίνετε, αν έχετε τα καρύδια, να το πείτε κατάμουτρα σε κάθε φτωχό και ανήμπορο συνάνθρωπο μας. Υπάρχουν ακόμη πολίτες που η ανοχή τους δεν έπιασε πάτο; Είναι δυνατό να μην υπάρχει ένας πολιτικός να υποδείξει το μέγεθος του θράσους; Ούτε καν από τα μικρά κόμματα που συνήθως παρουσιάζονται πιο «καθαρά»; Ούτε ένας; Δεν συνειδητοποιούν ότι η αξιοπιστία τους υποβιβάστηκε σε επίπεδο ανήλιαγου και ανάερου υπογείου; Αιδώς Αργείοι…

Γ. Καλλινίκου

Back to top button