breaking newsΕλλάδα

Πιέζουν οι ΗΠΑ: «Πατριώτες όσοι υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών» – VMRO: «Δεν θα περάσει η συμφωνία – Προπαγάνδα το σενάριο αποστατών»

Οι ΗΠΑ δεν σταματούν να υποστηρίζουν πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί με το τελευταίο παρεμβατικό «μήνυμα” να έρχεται από τον Μάθιου Πάλμερ.

Είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και το είπε ξεκάθαρα: Πέρα από την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία.Ο Μάθιου Πάλμερ είναι και αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.

«Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν τη χώρα τους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώθηκε στο Βελγράδι.

Επιμένει το VMRO: Δεν θα περάσει η συμφωνία

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσαν μέλη του VMRO, διέψευσαν πως ο Ζ.Ζάεφ έχει συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών. Το VMRO απαίτησε να διεξαχθεί άμεσα η ψηφοφορία λέγοντας η «θέληση του λαού είναι ισχυρότερη από την πίεση σε αρκετούς βουλευτές”

Βουλευτές του VMRO-DPMNE έδωσαν συνέντευξη τύπου ζητώντας από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Talat Xhaferi, να ξεκινήσει άμεση η ψηφοφορία.

«Πέρασαν 19 ημέρες από το αποτυχημένο δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός διακήρυξε πως δεν δίνει εντολή για συνταγματικές αλλαγές. Η Κυβέρνηση γνωρίζει πως η θέληση του λαού είναι πιο ισχυρή από τις πιέσεις.

Απαιτούμε από τον Talat Xhaferi να ξεκινήσει εδώ και τώρα την ψηφοφορία ώστε η Κυβέρνηση να δει ότι δεν έχει την πλειοψηφία των 2/3″ ανέφερε ο Antonio Milososki.

«Εμείς θα ψηφίσουμε σύμφωνα με την βούληση του λαού, η οποία επαναλαμβάνω είναι ισχυρότερη από τις πιέσεις που ασκούνται σε αρκετούς βουλευτές” πρόσθεσε.

«Θα δούμε σήμερα στην ψηφοφορία ποιος έχει την πλειοψηφία επανέλαβε.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αφορά πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων που δρουν στην περιοχή, γεγονός που από μόνο του προμηνύει σημαντικές εξελίξεις ανεξάρτητα από την έκβαση της ψηφοφορίας.

Το σίγουρο είναι πως είναι επιβλαβής για την χώρα μας και το εθνικό συμφέρον.

 

 

pentapostagma.gr

Back to top button