breaking newsΕλλάδα

Μετανάστες κοιμούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 

Αυξάνονται οι ροές από τον Έβρο

 Μέρες… Ειδομένης ζουν από την περασμένη εβδομάδα, πρόσφυγες και μετανάστες που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες και να πάρουν στα χέρια τους έγγραφα που θα τους επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Αρκετοί μετανάστες μάλιστα διανυκτερεύουν, τόσο έξω από την είσοδο του αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όσο και σε πλατείες της πόλης.

Περίπου σαράντα άτομα κοιμήθηκαν χθες στην πλατεία Αριστοτέλους. 
  thess metanstes

Σε οριακό σημείο τα κέντρα προσφύγων

Ασφυκτικά γεμάτα είναι τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι προσφυγικές ροές με κίνδυνο να ζήσουμε καταστάσεις όπως το 2015.

Οι προσφυγικές ροές των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα από τον Έβρο, έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς πλέον τα κέντρα φιλοξενίας έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης με θέμα το «τοπικό σχέδιο ένταξης προσφύγων και μεταναστών», ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε ότι «είμαστε μπροστά στο να ζήσουμε εικόνες του 2015.

Πλέον, οι χώροι φιλοξενίας είναι περιορισμένοι καθώς το «Φιλοξενείο», τα μισθωμένα διαμερίσματα και τα Κέντρα Φιλοξενίας στα Διαβατά και τα Λαγκαδίκια, είναι γεμάτα, γιαυτό πρέπει να κάτσουμε όλοι οι συνυπεύθυνοι φορείς για να δούμε αυτό το οποίο έρχεται» και συνέχισε λέγοντας ότι «Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να ζήσουμε καταστάσεις, ειδικά στην πόλη μας, που αυτοί οι άνθρωποι θα κατασκηνώσουν έξω. Αυτό θα το αποφύγουμε».

Αναφερόμενος στον έντονο συνωστισμό που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες έξω από διάφορες υπηρεσίες ειδικά στα αστυνομικά τμήματα, ο κ. Λεκάκης είπε ότι συμβαίνει προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να δουν πως θα κινηθούν σε μία πόλη στην οποία έχουν έρθει.

Η πληροφόρηση που έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται στα camps και στα σπίτια συγγενών τους και όχι στο δρόμο.

Back to top button