Κύπρος

Τα αντίποινα της Κύπρου στην Τουρκία δε θα τη σταματήσουν

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και εμείς κάνουμε συσκέψεις …Ούτε βέβαια έχει κάποια σημασία η Παρουσία του Τσίπρα στο Πεντάγωνο λές και θα μας λύσει επιχειρησιακά  προβλήματα ,πολιτική κάνει ο Αλέξης και μάλιστα δεν νομίζουμε να καταλαβαίνει το μέγεθος της Κρίσεως !

KontraNewsIΟι Τούρκοι συνοδεύουν με πολεμικά το «Barbaros » εντός της Κυπριακής ΑΟΖ  και στην Κύπρο οι Πολιτικοί κάνουμε συσκέψεις του τύπου να σταματήσουν τις ενταξιακές κινήσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε και τρίχες κατσαρές !

Στην Ελλάδα δεν πήραμε καν μυρουδιά το τι γίνεται στη γειτονιά μας και δυστυχώς είμαστε του δόγματος η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαραστέκεται !

Δεν έχουμε μάθει τίποτα από την Ιστορία μας και ούτε δυστυχώς από τα λάθη μας !

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε σειρά μέτρων αντίδρασης στις τουρκικές προκλήσεις με τις παράνομες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ με το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Τα μέτρα που αποφάσισε η κυπριακή πολιτική ηγεσία είναι τα ακόλουθα:

1. Καταγγελία της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

2. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητα της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της (δεν διευκρινίζεται ποια είναι αυτά τα μέτρα).

3. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

4. Μελέτη του ενδεχομένου προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

5. Μελέτη από τον Γενικό Εισαγγελέα και Διεθνείς Οίκους, για λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες.

6. Συνέχιση διπλωματικών διαβημάτων και αξιοποίηση σχέσεων με συγκεκριμένα κράτη.

7. Καταγγελία της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.

8. Καταγγελία της Τουρκίας για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Πολιτικό και διπλωματικό κόστος στην Άγκυρα σίγουρα θα προκληθεί. Η Τουρκία όμως δεν έχει «ιστορικό» που να αποδεικνύει ότι πτοείται. Η Λευκωσία μάλιστα, για κάποιον λόγο ανέφερε ότι τις ενέργειες στις οποίες θα προβαίνει δεν θα τις ανακοινώνει! Σήμα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση και εγκατάλειψη των ενεργειών από την Κυπριακή Δημοκρατία; Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας πλέει στα ανοιχτά της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» με τα δύο σκάφη υποστήριξης, ενώ η φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού βρίσκεται σε σημαντική απόσταση.

 

http://www.defence-point.gr

 

 

Αρχική

 

Back to top button