Διεθνή

ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

 

ebola19-600x293Αυξάνεται η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ, μετά το νέο κρούσμα της νοσοκόμας,  στο Τέξας η οποία προσεβλήθη από τον ιό, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας Λιβεριανού ασθενή, ο οποίος κατέληξε την περασμένη εβδομάδα. Η μόλυνση της νοσηλεύτριας, δημιουργεί ερωτηματικά και επιτείνει την αγωνία για το πώς παραβιάστηκαν οι ιατρικές οδηγίες που είχαν δοθεί με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Επικρίσεις για το γεγονός και το χειρισμό της κατάστασης δέχεται η  διοίκηση του Νοσοκομείου Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας, όπου ανακοινώθηκε το νέο αυτό περιστατικό, με τη νοσηλεύτρια, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, να σημειώνεται ότι είχε στενή και καθημερινή επαφή με τον Λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν κατά τη διάρκεια της 11μερης νοσηλείας του, που πέθανε την Τετάρτη.

Το παρόν ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα, αποτελεί το χειρότερ στα χρονικά, με τουλάχιστον 4.000 νεκρούς μέχρι στιγμής και τα περισσότερα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε.

Το νέο κρούσμα είχε ως αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να δώσει εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας ώστε το αμερικανικό ιατρικό σύστημα να είναι έτοιμο να ακολουθήσει τα σωστά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του ιού.

Επί του παρόντος δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες για το πώς η νοσηλεύτρια μολύνθηκε από τον ιό, ωστόσο ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Τόμας Φρίντμαν, ανέφερε ότι πιθανόν πρόκειται για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας, κάτι που ίσως σημαίνει πως και άλλοι νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα.

Σύμφωνα με υπαλλήλους του νοσοκομείου του Τέξας, η νοσηλεύτρια φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της θεραπείας του Λιβεριανού ασθενούς.

Την ίδια στιγμή, συμπτώματα Έμπολα παρουσιάζει ένας ασθενής στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από τη Λιβερία. Ο ασθενής μεταφέρθηκε από την ιατρική κλινική στην οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Βοστώνης, σύμφωνα με το Reuters. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν ο ασθενής έχει προσβληθεί από τον ιό.

http://www.crashonline.gr

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: