Κύπρος

Υποκρισία και αφέλεια θα κάνουν κράτος

Άριστος Μιχαηλίδης-Πηγη philenews

imagesFCJ1KNVXΤο ανακοίνωσε με περισσή περηφάνια ο «υφυπουργός προεδρίας» του κατοχικού καθεστώτος, Χασάν Γκιουνγκιόρ: αποφάσισαν, είπε, ως κίνηση καλής θέλησης να επιστρέψουν το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα της κυπριακής Αστυνομίας, που κατακρατούν ως «τεκμήρια» εδώ και δύο χρόνια.

Τα είχαν αρπάξει όταν συνέλαβαν παράνομα τρεις αστυνομικούς, που κυνηγούσαν έναν παράνομο Τουρκοκύπριο, ο οποίος  προσπαθούσε να διαφύγει προς τα κατεχόμενα μέσα από τη νεκρή ζώνη. Ο κατοχικός στρατός είχε στήσει παγίδα στους αστυνομικούς και τους απήγαγε κυριολεκτικά, ενώ τον παράνομο τον άφησαν να συνεχίσει το δρόμο του ως να μην συνέβαινε τίποτα. Από το Σεπτέμβριο του 2012 κατακρατούν το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα, λες και θα αποδείκνυαν με αυτά κάποιο έγκλημα και τώρα θέλουν να δείξουν, όπως είπε ο Γκιουνγκιόρ, «ειλικρινείς προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης και συνεργασίας».

Κι εμείς κάνουμε διάφορες κινήσεις καλής θέλησης για δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης και συνεργασίας, αλλά έχουμε φαίνεται μια ουσιαστική διαφορά στις ζυγαριές μας και την είχαμε πάντα στη μακρά ιστορία συγκατοίκησης με το «σύνοικο στοιχείο», που παλιά, όπως λένε οι γραφές, ζούσαμε μαζί ειρηνικά. Οι δικές τους κινήσεις καλής θέλησης δεν μετρούσαν ποτέ όσο οι δικές μας, ήταν πολύ πιο βαριές, έπρεπε να παίρνουν πάντα κάτι παραπάνω.

Είναι στη φύση τους, μάλλον, και το λέμε με συμπάθεια, σαν αδέλφια που είμαστε. Συμφωνήσαμε ας πούμε να ανοίξει η Λήδρας αλλά οι Τουρκοκύπριοι (ή μήπως οι Τούρκοι;) έπρεπε να πάρουν και λίγο έδαφος από τη νεκρή ζώνη κι έστησαν γέφυρα, προκεχωρημένο φυλάκιο. Συμφωνήσαμε να ανοίξει ο Λιμνίτης αλλά έπρεπε η ΑΗΚ να ηλεκτροδοτήσει τα Κόκκινα για να μην ταλαιπωρούνται να κουβαλούν γεννήτριες από τη θάλασσα. Και στην κωμικοτραγική τελετή των Χριστόφια – Έρογλου έπρεπε να προσκληθεί και ο παράνομος Τούρκος πρέσβης για να υπάρχει και λίγο πολιτικό όφελος παραπάνω.

Τώρα, λοιπόν, σε ένδειξη καλής θέλησης θα επιστρέψουν το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα της Αστυνομίας και το μόνο αντάλλαγμα που ζητούν είναι να κάνουμε κι εμείς μια κίνηση καλής θέλησης αποδεχόμενοι ότι πρέπει να μοιράσουμε το φυσικό αέριο. Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά στη ζυγαριά μας. Να μας δώσουν ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα και να τους δώσουμε το μισό φυσικό αέριο να κλείσει win-win η συμφωνία. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, σπίτια, ξενοδοχεία, πόλεις και χωριά ολόκληρα με τα υπάρχοντά τους, που έκλεψαν, διαγράφονται.

Είναι και η επέτειος της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα, η επέτειος που δεν γιορτάζουν οι αδελφοί μας Τουρκοκύπριοι, αλλά απαιτούν τα λάφυρα που θεωρούν θρασύτατα ότι τους ανήκουν και κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους ότι τα εκμεταλλεύονται παράνομα. Διότι, οι αδελφοί μας, με τους οποίους πιστεύουμε ακόμα ότι θα κάνουμε μαζί τίμιο συνεταιρισμό, σκέφτονται μόνο με τη λογική των λαφύρων. Και συγγνώμη που είμαι ωμός, αλλά σιχάθηκα την υποκρισία των Τούρκων, που δεν θέλουν την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά τα λάφυρά της, όπως και την αφέλεια των Ελλήνων, που παρέλαβαν κράτος και κατάφεραν να το μετατρέψουν σε κοινότητα.

 

– See more at: http://www.philenews.com

Back to top button