Κύπρος

Η ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΥΠΡΟΥ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ…

ΣΥΓΚΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ

 

ΗΞΦΣυγκλονιστική δήλωση της μητέρας της 16χρονης Εκατερίνας Μέσκο «Το κοριτσάκι μου είναι “φυτό”» η νάτεσντα μέσκο, 40 ετών, αισθάνεται ότι η κυπριακή δικαιοσύνη αδίκησε κατάφωρα το παιδί της, που έπεσε θύμα τροχαίου με υπαίτιο τον κύπριο πρώην υπουργό, τάκη νέμιτσα. ενημερώνει και για την τραγική κατάσταση της υγείας του παιδιού της

 

 

Η μητέρα της 16χρονης Ρωσίδας, Εκατερίνας Μέσκο -εκ των θυμάτων στις τρεις υπό αμφισβήτηση υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων με εμπλεκομένους «επιφανείς» πολίτες στη Λεμεσό θεωρεί ότι η κυπριακή δικαιοσύνη έχει αδικήσει κατάφωρα το παιδί της. Μέχρι την Πέμπτη που την εντόπισε, τηλεφωνικώς, η «Σημερινή», στην οικία της οικογένειας στην Αγία Πετρούπολη, η Νά τεσντα Μέσκο, 40 ετών, δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστήριο Λεμεσού να μην επιβάλει καμιά ποινή στον υπαίτιο των πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το παιδί της, δύο χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα.

 

Βάσει της δικαστικής απόφασης που ανακοινώθηκε στις 30 Μαΐου 2014 και κατέχει η εφημερίδα μας, ο κατηγορούμενος, πρώην Υπουργός Εμπορίου, Τάκης Νέμιτσας, 84 ετών, κρίθηκε ένοχος, κατόπιν παραδοχής, ότι στις 23/7/2012 παραβίασε κόκκινο σήμα και κτύπησε την Εκατερίνα, ενώ αυτή διασταύρωνε δρόμο από διάβαση πεζών. Ωστόσο, δεν του επιβλήθηκε καμιά ποινή.  «Νιώθω απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Αλλά οφείλω να πω ότι δεν με εκπλήσσει,  διότι μάθαμε ότι ο κατηγορούμενος είναι σημαντικό πρόσωπο…», αναφέρει η Νάτεσντα, φανερά ενοχλημένη. «Οι Κύπριοι, όπως και οι Ρώσοι, είναι πολύ θρήσκοι. Ο Θεός θα τους κρίνει όλους», είπε με πα- ράπονο η μητέρα. Επισήμανε, επίσης, ότι από τη μέρα του δυστυχήματος «κανείς δεν έχει πάρει έστω ένα τηλέφωνο για να ζητήσει τουλάχιστον μία συγγνώμη». Η οικογένεια έχει λάβει αποζημίωση, μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας του κατηγορουμένου.

DOC_20141012__1200224__ΜΕΤΑ_337x450_«Καθηλωμένη σε καροτσάκι» Ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ότι στον φάκελο της υπόθεσης «δεν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο, μέχρι σήμερα, σε σχέση με την υγεία της (Εκατερίνας), ούτε αναφέρεται πουθενά ότι αυτή είναι τετραπληγική, όπως δημοσιεύτηκε». Για τις επιπτώσεις του δυστυχήματος στην υγεία της ανήλικης δεν γίνεται καμιά αναφορά ούτε στο λεκτικό της δικαστικής απόφασης. Η μητέρα θέλησε να ενημερώσει την κυπριακή δικαιοσύνη, διαμέσου της «Σ», ότι το παιδί της, από την ημέρα του δυ- στυχήματος, αντιμετωπίζει «πάρα πολύ σο- βαρά προβλήματα υγείας». Όπως ανέφερε, η Εκατερίνα, μαζί με τη μητέρα της Νάτεσντα και τον πατέρα της Άλμπερντ, 47ετών, δικηγόρο, έχουν «φάει με το κουτάλι» τα νοσοκομεία Κύπρου, Ρωσίας, Κίνας και Γερμανίας για θεραπείες.

 

Απέστειλε ιατρικές γνωματεύσεις

 

Ο Άλμπερντ Μέσκο απέστειλε στην εφημερίδα μας ιατρικές γνωματεύσεις από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και άλλα μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού που αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατά- στασης της κόρης του. Ιατρική γνωμάτευση ημερομηνίας 25 Ιουλίου 2012 (δύο μέρες μετά το δυστύχημα), από γιατρούς της Μο- νάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, γράφει ότι η Εκατερίνα εισήχθη στην εντατική με εγκεφαλική ζημιά. Η «Σ» δημοσιεύει και ιατρική γνωμάτευση της κλινικής «Helios»στη Γερμανία, που φέρει ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2013, δηλαδή επτά μήνες μετά το δυστύχημα. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Εκατερίνα υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει, μεταξύ άλ λων, σοβαρή μυϊκή αδυναμία στα τέσσερα άκρα (heavy tetraperasis).

«Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει» Η Νάτεσντα  δηλώνει ότι η Εκατερίνα εξακολουθεί, λόγω της «μόνιμης ζημιάς που υπέστη στον εγκέφαλο», να είναι «καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι», «ανήμ- πορη να αυτοεξυπηρετηθεί» και με «μεγάλες δυσκολίες επικοινωνίας». «Το κοριτσάκι μου είναι “φυτό“. Δεν μπορεί να σταθεί. Δεν μπορεί να μιλήσει και γενικώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνη της, χωρίς τη βοήθεια εμένα και του συζύγου μου. Για να μπορέσει να φάει, θα πρέπει να της λιώνω το φαγητό και την ταΐζω με το κουτάλι», εξήγησε η ηρωική μητέρα, η οποία μετά το ατύχημα του παιδιού της άφησε τη δουλειά της σε κομμωτήριο για να βρίσκεται συνεχώς δίπλα του.  Εξάλλου, το όνομα Νάτεσντα σημαίνει στα ελληνικά «Ελπίδα», ό,τι ακριβώς χρει- άζεται η μικρή Εκατερίνα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που βιώνει. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι γονείς απέκτησαν φέτος το δεύτερό τους παιδί, τη Βιέρα (Viera), πέντε μηνών, το όνομα της οποίας σημαίνει στα ελληνικά «Πίστη».

Back to top button