Κύπρος

Πολιτικοί και αστυνόμοι στον… «ναό» της Παλώδιας

Πολιτικοί και αστυνόμοι στον... «ναό» της ΠαλώδιαςΑπρόσμενες διαστάσεις και απίστευτες αποκαλύψεις στην υπόθεση του «ναού της Αφροδίτης», του πορνείου πολυτελείας της Παλώδιας, περιέχονται σε επιστολή δικηγόρου ενός κατηγορούμενου προς τον Γενικό Εισαγγελέα.

 

 

Όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος Μάριος Γεωργίου στην εμπιστευτική επιστολή του, με την οποία ζητά αναστολή ποινικής δίωξης του πελάτη του, «στον χώρο σύχναζαν τέσσερις αξιωματικοί της Αστυνομίας, ανώτερα στελέχη της Νομικής Υπηρεσίας και άλλοι επώνυμοι παράγοντες πολιτικών κομμάτων της Λεμεσού». Σημειώνει μάλιστα ότι «απείχαν από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα, μέχρι να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του χημείου για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών»

 

. Για την ουσία της υπόθεσης ο κ. Γεωργίου γράφει προς τον Εισαγγελέα ότι «στον εν λόγω “ναό” είχαν συλληφθεί 24 άτομα, η Αστυνομία παρουσίασε για προσωποκράτηση 17, αλλά τελικά κατέληξε στο Δικαστήριο κατηγορούμενος μόνο ένας Ρομά από τη Μολδαβία, ο οποίος εργαζόταν εκεί ως οδηγός με αμοιβή €800 το μήνα». Σημειώνει ότι «από τις 17 ιέρειες του ναού, οι 16 έχουν απελαθεί και η υπόθεση στηρίζεται μόνο σε μία ιέρεια, η οποία εργοδοτήθηκε στο χώρο μόλις εκείνο το βράδυ», όταν έγινε η αστυνομική επιχείρηση.

 

 

Ο Γεωργίου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποκάλυψης ονομάτων. «Μόνο και μόνο από ευαισθησία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος δεν θα ήθελα να αποκαλύψω δημοσίως τα ονόματα τους στο Δικαστήριο», αναφέρει στην επιστολή του και επισημαίνει όμως ότι ο Εισαγγελέας οφείλει να καταχωρήσει αναστολή ποινικής δίωξης για τον πελάτη του, που όπως τονίζει «η εμπλοκή του στην υπόθεση είναι από μηδαμινή μέχρι ελάχιστη». Γράφει: Βάσος Βασιλείου

 

 

philenews.com

Back to top button