Διεθνή

YPG: Στην Κομπάνι παραμένουν χιλιάδες άμαχοι – Η πόλη δεν εκκενώνεται!

YPG-630x398Με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο και την Κοινή γνώμη ο Γενικός Διοικητής της πολιορκημένης Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει:
«Ορισμένα Μέσα υποστήριξαν ότι το YPG κήρυξε την Κομπάνι στρατιωτική ζώνη και σύμφωνα με αυτή την απόφαση κηρύχθηκε η εκκένωση της περιοχής από τους αμάχους. Εμείς, το YPG, υπογραμμίζουμε ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος και ψεύτικη προπαγάνδα.

 
Παρά τις βαρβαρικές επιθέσεις που δεχόμαστε από τους μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους, ακόμα παραμένουν χιλιάδες πολίτες στην Κομπάνι. Όπως έχουμε δηλώσει, εμείς το YPG, θα υπερασπιστούμε την πόλη θα υπερασπιστούμε τους αμάχους με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε κόστος».
Η ανακοίνωση αυτή έχει τεράστια σημασία διότι, πολλοί έσπευσαν να μεταδώσουν ότι η Κομπάνι εκκενώθηκε από τους πολίτες, οπότε σε περίπτωση άλωσής της το Ισλαμικό Κράτος θα είχε να λογαριαστεί μόνο με τους μαχητές του YPG. Το YPG με αυτή την ανακοίνωση κάνει ξεκάθαρο, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πιθανή πτώση της Κομπάνι θα σημάνει πραγματική σφαγή χιλιάδων αμάχων

Back to top button