Διεθνή

Οι ραβίνοι ανακοινώνουν άφιξη «Μεσσία» τους που για χριστιανούς είναι ο Αντίχριστος και για μουσουλμάνους ο Dajjal επίσης ο Αντίχριστος. Οπότε αναμένονται μεγάλα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ. Για τον Καμπαλιστικό Ιουδαϊσμό το 666 είναι ιερός αριθμός-όρος (μάντρα) και κοάν για το Χριστιανισμό είναι ο αριθμός του θηρίου! Το 666 συσχετίζεται με εβραϊκό μεσσιανικό μυστικισμό.

Οι υπερσιωνιστές έχουν μπει σε αναταραχή και βλέπουν μέσα από τη μάχη της Γάζας μια ανακοίνωση για την άμεση, επικείμενη άφιξη του «Μεσσία» τους που για τους χριστιανούς είναι ο Αντίχριστος και για τους μουσουλμάνους είναι ο Dajjal επίσης ο Αντίχριστος.

Το ισλάμ εμφανιζόμενο 7 αιώνες μετά την εμφάνιση του χριστιανισμού και στην ίδια τοπογεωγραφία ή και μερικές φορές και ανθρωπογεωγραφία διατήρησε με παραφθορά ή αλλοιώσεις αρκετά στοιχεία ως δάνεια από το χριστιανισμό στις παραδόσεις στην αρχιτεκτονική σε αντιλήψεις.. Αποτέλεσμα αυτής της διαδραστικότητας είναι ως και ο Αντίχριστος ν΄ανακοινώνεται και στο Κοράνι ως Dajjal αλλά σχετικές αναφορές υπάρχουν και στις χαντίθ.

Επίσης στην ισλαμική εσχατολογία η συντέλεια των αιώνων είναι παρούσα. Πριν από την άφιξή της, λέγεται ότι θα εμφανιστεί μια σειρά από γεγονότα.

Μεταξύ των μεγάλων πειρασμών που θα συμβούν, γνωρίζουμε: τον πειρασμό του ad dajjal. Επειδή αναφέρεται ότι η δοκιμασία του Ντάτζαλ θα είναι μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που θα βιώσει η Ανθρωπότητα σύμφωνα με το ισλάμ.

Η άφιξη του Dajjal, η πιο τρομακτική δοκιμασία
Η άφιξη του Dajjal (του απατεώνα) θεωρείται ως η μεγαλύτερη fitna (δοκιμασία) στο Ισλάμ που θα βιώσουν οι μουσουλμάνοι.

Ο Dajjal, που ονομάζεται επίσης «ο ψεύτικος Μεσσίας», είναι ένα πλάσμα που θα παρουσιαστεί στους ανθρώπους, στο τέλος του χρόνου, ως προφήτης.

Οι υπερσιωνιστές έχουν μπει σε αναταραχή και βλέπουν μέσα από τη μάχη της Γάζας μια ανακοίνωση για την άμεση, επικείμενη άφιξη του «Μεσσία» τους που για τους χριστιανούς είναι ο Αντίχριστος και για τους μουσουλμάνους είναι ο Dajjal επίσης ο Αντίχριστος.

Με βάση αυτές τις εσχατολογικές πεποιθήσεις των 3 μονοθεισμών αναμένονται μεγάλα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ στον κόμβο αυτών των 3 θρησκειών..

Για τον Καμπαλιστικό Ιουδαϊσμό το 666 είναι ιερός αριθμός για το Χριστιανισμό είναι ο αριθμός του θηρίου! Το 666 συσχετίζεται με εβραϊκό μεσσιανικό μυστικισμό.

«Ό έχων νουν ψηφισάτω τον αριθµόν τον θηρίου– αριθµός γαρ ανθρώπου εστί- καί ό αριθµός αύτου χξς» Αποκάλυψη/Καινή Διαθήκη/Αγία Γραφή

Για τους Καμπαλιστές του Ιουδαισμού ο αριθμός 666 έχει σημασία ως αριθμητική αξία του εβραϊκού στίχου: “Ata yigdal na koach Ado-nai (Αδωνάι=Θεός)— Τώρα, προσεύχομαι, ας είναι μεγάλη η Δύναμη του Κυρίου μου.” (Αριθμοί 14:17). Αυτή ήταν η προσευχή του Μωυσή που επικαλείται το Θείο Έλεος για λογαριασμό του Εβραϊκού Λαού λένε οι ραβίνοι.

Το “Mosad Hayesod” αναφέρει το σχόλιο του Vilna Gaon για το Zohar ότι “ο αριθμός 666 περιέχει κρυμμένο μέσα του εξυψωμένες και υψηλές μεσσιανικές δυνατότητες.” Καμία άλλη εξήγηση δεν προσφέρεται εκεί. Οπότε είναι κάτι σαν ”κοάν” που στη βουδιστική Σχολή Ζεν είναι ένας γρίφος που προσφέρεται για διαλογισμό μερικές φορές και εφ΄όρου ζωής..

Οπότε το 666 συσχετίζεται με εβραικό μεσσιανικό μυστικισμό.

Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός έξι αντιπροσωπεύει τον φυσικό κόσμο. Η Τορά περιγράφει τη δημιουργία του σύμπαντος ως διαδικασία έξι μερών. Οι αρχαίες πηγές μας περιγράφουν ότι το σύμπαν εκπορεύεται σε έξι κατευθύνσεις βόρεια, νότια, ανατολή, δύση, πάνω, κάτω — από ένα κεντρικό σημείο. Όλος ο φυσικός χώρος και όλα τα φυσικά αντικείμενα έχουν αυτές τις έξι διαστάσεις.

Το 666 επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Η επανάληψη μιας έννοιας τρεις φορές αντιπροσωπεύει την επιβεβαίωση και τη δύναμη αυτής της έννοιας. Σύμφωνα με το Ισραηλινό Ινστιτούτο Βιβλικών σπουδών το 666 ο αριθμός του θηρίου ήταν μια συνήθης Εβραϊκή προσευχητική παράδοση,συνήθεια.

Επομένως το 666 για Ιουδαιστές είναι μια ιερή λέξη όρος μια ιερή ”μάντρα”..

Ο αριθμός 666 θα μπορούσε έτσι να αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την τελειότητα του φυσικού κόσμου, που ο Ιουδαϊσμός διδάσκει ότι θα συμβεί στη μεσσιανική εποχή, όταν ο φυσικός κόσμος θα φτάσει στον τελικό του σκοπό.

Συνεπώς η θρησκευτική διαπάλη επανέρχεται με πολλαπλασιαστική ισχύ ως η κινητήρια δύναμη του Τέλους της ιστορίας..

dimpenews.com

Back to top button