breaking newsΔιεθνήθρησκεια

Γιατί ο Πούτιν ήταν μόνος στο συγκεκριμένο ναό! Η Σημειολογία…..το μήνυμα του! Και ένα κρυπτογραφημένο για τους Έλληνες!!!

Ο Πούτιν εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος δάσκαλος των σημείων και των συμβόλων. Χωρίς να πει λέξη, ξέρει να μεταφέρει περισσότερο τη θέση του. Και η χθεσινή επίσκεψη στη λειτουργία των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Κρεμλίνου είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού. Το γεγονός είναι ότι, κατά κανόνα, ο Vladimir Vladimirovich γιορτάζει τα Χριστούγεννα είτε στην οικιακή εκκλησία της κατοικίας στο Novo-Ogaryovo είτε σε περιφερειακές εκκλησίες.

Λειτουργία Χριστουγέννων στο Κρεμλίνο . Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού – Μουσείο. Εδώ και κάνα δυο χρόνια δεν τελούνταν ακολουθίες και παλιότερα γινόταν μόνο πατριαρχική λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Δηλαδή η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε όχι γιατί είναι ναός που λειτουργεί με τακτικές ακολουθίες, αλλά γιατί έτσι αποφασίστηκε. Αν κάποιος δεν ξέρει, αυτός ο ναός είναι η πατρίδα όλων των μεγάλων πριγκίπων και τσάρων που έζησαν στο Κρεμλίνο. Αυτή είναι μια από τις λίγες εκκλησίες των οποίων τα θησαυροφυλάκια στολίζονται όχι μόνο από ορθόδοξους αγίους, αλλά και από Έλληνες φιλοσόφους: Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη…

Επιπλέον, ο καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι επίσης μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στη Μόσχα, επιπλέον, διατηρήθηκε σε ένα νέο κτίριο, μετά από μια πυρκαγιά, και οι πρώτοι τοίχοι του, που δεν έφτασαν σε εμάς, τοποθετήθηκαν από τον γιο του Ντμίτρι Ντονσκόι, Βασίλι. Ο Ντμίτριεβιτς, είδε και αγιογραφίες από τον Αντρέι Ρουμπλιώφ και τον Θεοφάνη τον Κρη τον Έλληνα που ήταν ο δάσκαλος του Ρουμπλιώφ.

Δηλαδή, αυτός ο ναός είναι μια ζωντανή ενσάρκωση της ιστορίας της Ρωσίας, της συνεχούς συνέχειας των γενεών, του γεγονότος ότι η Ρωσία αντιμετώπισε τους Πετσενέγους, και τους Πολόβτσιους, και τους Σουηδούς, και τους Γερμανούς, και με κάποιους – περισσότερες από μία φορές .

Γιορτάζοντας μόνος τα Χριστούγεννα στην εκκλησία του Μεγάλου Δούκα, ο Πούτιν ξεκαθαρίζει σε όλο τον κόσμο ότι η οικογένειά του είναι η Ρωσία, το Κρεμλίνο δεν είναι χώρος εργασίας, αλλά σπίτι και θα υπερασπιστεί το σπίτι του και την οικογένειά του όσο αυτός μπορεί.

Κρυπτογραφημένο για τους Έλληνες...στο ναό τοιχογραφίες με Έλληνες φιλοσόφους: Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη…κι αγιογραφίες από Θεοφάνη τον Κρη τον Έλληνα.

Ο Πούτιν στη θ. Λειτουργία Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού στο Κρεμλίνο. Στο ναό των τσάρων.. περνάει το μήνυμα και πασών των Ρωσιών θα ενώσει όλες τις Ρωσίες.

dimpenews.com

Back to top button