Ελλάδα

Έξαλοι οι Τούρκοι: «Η μικρή νότια Κύπρος παίζει την Ε.Ε. στα δάκτυλα»

erdogan-39-630x400Έξαλλοι είναι οι Τούρκοι με την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί καταλαβαίνουν ότι όλες οι τελευταίες κινήσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας έχουν πλήξει καίρια τα συμφέροντά της και επίσης καταλαβαίνουν ότι μπορεί να πληρώσουν βαρύ τίμημα για τις πρωτοφανείς προκλήσεις τους στην ΑΟΖ του νησιού.

Από την μία πλευρά η Κύπρος μπορεί να μπλοκάρει την ένταξή της στην Ευρώπη, για αυτό έσπευσε και στο Παρίσι ο Ερντογάν ψάχνοντας υποστήριξη πέρα από την υποστήριξη του Λονδίνου που έτσι κι αλλιώς την έχει, ενώ από την άλλη ο άξονας Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ είναι εξίσου μεγάλος κίνδυνος για την όποια διεκδίκηση που μπορεί να εγείρουν στο φυσικό αέριο της Κύπρου.

«Μια μικρή νότια Κύπρος παίζει την Ευρώπη στα δάχτυλά της» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν σε ομιλία του στην Αττάλεια.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο ο Τούρκος Αντιπρόεδρος υποστήριξε πως το μέλος της ΕΕ που έχει πρόβλημα συνόρων είναι η Κύπρος η οποία παίζει στα δάχτυλά της την Ευρώπη.

«Γι αυτό τον λόγο είδαμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Οι αδικίες δεν γίνονται αποδεχτές. Συνεχίζουμε αυτές τις σχέσεις (με την ΕΕ) χωρίς να δεχόμαστε να θέτουν απέναντί μας δυσκολίες που δεν έθεσαν για άλλες χώρες» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Ο Γιαλτσίν Ακντογάν δήλωσε πως εδώ και χρόνια παίζεται ένα παιχνίδι μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών μελών της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ήταν μια απάτη.

«Χρόνια φαινόταν σαν να μας έπαιρναν στους κόλπους τους κι εμείς φαινόμασταν σαν να θέλουμε να ενταχθούμε. Ήταν κάτι αμοιβαίο αλλά τώρα με το ΑΚΡ στην εξουσία το παιχνίδι χάλασε. Συνεχίζουμε να κάνουμε κάτι για την εκδημοκρατικοποίηση και την ευημερία του λαού» είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος.

 

Back to top button