breaking newsΔιεθνή

Και πριν παρει πoδι ο πoρvoγερoς ετοιμαζει νεo πoλεμo…Μεσα στην Αμερικn ! ! !

Το Τέξας εξετάζει ξανά την απόσχιση από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Newsweek…

Ο λόγος, όπως γράφει το δημοσίευμα, είναι ότι οι ομοσπονδιακές αρχές «δεν μπορούν και δεν θέλουν να προστατεύσουν την πολιτεία από την εισβολή μεταναστών».

Η πιθανότητα απόσχισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα του Τέξας, ενώ η Φλόριντα και μια σειρά από άλλες αμερικανικές «διασπασμένες» Πολιτείες ενδέχεται να συνάψουν πολιτική ένωση μαζί του.

Ο Πρόεδρος του TNM Ντάνιελ Μίλερ έγραψε μια επιστολή στον Κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την πρόσφατη απόφαση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων του Τέξας, Ματ Ρινάλντι, να απορρίψει την αίτηση από το TMN για να τεθεί το ζήτημα της απόσχισης του Τέξας στο ψηφοδέλτιο των προκριματικών εκλογών του 2024!

«Αλλά για τις ενέργειες του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τέξας, Ματ Ρινάλντι, κατά παράβαση του εκλογικού κώδικα του Τέξας, οι Τεξανοί θα είχαν την ευκαιρία τον Μάρτιο να συζητήσουν και να ψηφίσουν εάν πιστεύουν ότι το Τέξας πρέπει να συνεχίσει τη σχέση του με μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που αντιτάχθηκε ενεργά. την ασφάλεια των συνόρων μας με το Μεξικό», τόνισε ο Μίλερ.

Νομοθέτης της Λουιζιάνα κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι «διοργάνωσε εμφύλιο πόλεμο» με την εντολή απομάκρυνσης του φράχτη στα σύνορα του Τέξας

Ο εκπρόσωπος Clay Higgins (R-Louisiana) κατηγόρησε τον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι «διοργάνωσε εμφύλιο πόλεμο» ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο να παρέμβουν και να κόψουν το φράχτη που απαγορεύει την διέλευση παράνομων μεταναστών.

Σε μια ανάρτηση στο X, έθεσε μια ερώτηση για την απόφαση στον εαυτό του και στη συνέχεια μοιράστηκε την απάντησή του , γράφοντας:

Μίντια: “Το Ανώτατο Δικαστήριο μόλις αποφάσισε υπέρ του Μπάιντεν για την Πολιτεία του Τέξας, λέγοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να άρει τα φυσικά εμπόδια στα σύνορα που έχει θέσει το Τέξας. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;”

«Εμένα: «Οι σκέψεις μου είναι ότι οι ομοσπονδιακοί οργανώνουν έναν εμφύλιο πόλεμο και το Τέξας πρέπει να σταθεί όρθιο».

Υπήρξαν εκατοντάδες δημοσιεύσεις στο X που έφεραν το hashtag “Texit” ως απάντηση στην απόφαση, υποδηλώνοντας ότι το Τέξας πρέπει να αποσχιστεί από τις ΗΠΑ.

Ένας χρήστης έγραψε: “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Τέξας. Δεν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτόν τον κατάφωρο σφετερισμό της κυριαρχίας του Τέξας και του συνταγματικού δικαιώματος στην άμυνα.”

Φαίνεται ότι το Τέξας σκοπεύει να εμμείνει στις πεποιθήσεις του, με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ να λέει: «Αυτό δεν έχει τελειώσει. Ο φραχτης του Τέξας αποτελεί αποτρεπτικό μέσο για τις παράνομες διελεύσεις που ενθαρρύνει ο Μπάιντεν. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τη συνταγματική εξουσία του Τέξας για την ασφάλεια των συνόρων και την αποτροπή του Μπάιντεν από την καταστροφή της περιουσίας μας».

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, συμφώνησε, δημοσιεύοντας στο X: «Η καταστροφή του φράχτη στα σύνορα του Τέξας δεν θα βοηθήσει στην επιβολή του νόμου ή στην ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών. Αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και ανυπομονώ να υπερασπιστώ την κυριαρχία του κράτους μας».

Ο Άμποτ έχει επισημάνει τη συνταγματική προστασία σύμφωνα με το Άρθρο IV, Ενότητα 4, δίνοντας στα κράτη ειδικές εξουσίες «να προστατευτούν μετά από εισβολή».

Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι η κίνηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι απόφαση του Μπάιντεν να επιδεινώσει τη μετανάστευση σε μια εποχή που αριθμοί ρεκόρ παρανόμων μεταναστών καταγράφονται καθημερινά στη χώρα λόγω κακού ελέγχου.

Πηγές της CBP αναφέρουν ότι οι ροές μεταναστών έφτασαν τα 302.000 περιστατικά μόνο τον Δεκέμβριο του 2023, που είναι το υψηλότερο σύνολο για ένα μήνα που έχει καταγραφεί και η πρώτη φορά που οι μηνιαίες ροές μεταναστών ξεπέρασαν το όριο των 300.000. Υπήρξαν μέρες που οι συναντήσεις μεταναστών ξεπέρασαν τις 12.000.

πηγη

Back to top button